Plzeň zdramatizovala sérii s Libercem, šestý zápas si vynutil i Třinec

Obhajující mistři extraligy z Liberce nevyužili příležitost postoupit před vlastními fanoušky do semifinále. Proti Plzni vedli v pátém zápase čtvrtfinále po první třetině 3:1, ale po hattricku Miroslava Indráka se série vrátí na západ Čech. Mezi Třincem a Chomutovem se zase prodlužovalo, tentokrát vyhráli Oceláři.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Plzeňská radost

Plzeňská radost | Zdroj: ČTK

Úvodní tlak Bílých Tygrů v pátém zápase zkomplikovalo rychlé oslabení a první inkasovaný gól, Indiány poslal na začátku páté minuty po individuální akci Jakub Lev.

Jenže domácí zareagovali skvěle. Jakub Valský po necelých třech minutách po sóloúniku vyrovnal, Michal Bulíř bleskově využil přesilovku pět na tři, a když Milan Bartovič zakončil v 16. minutě Krenželokův pas do prázdné branky, zdálo se, že obhájce titulu postoupí po pátém zápase do semifinále.

Jenže Plzni už podruhé v sérii pomohl hattrick jednoho z útočníků, tentokrát to byl Miroslav Indrák. Necelou minutu po pauze snížil, v polovině zápasu v přesilovce vyrovnal a vyhnal Romana Willa z Liberecké branky.

Jenže Ján Lašák dlouho čisté konto neudržel, propadla mu střela Valského a Plzeň šla do vedení. Když Indrák 3 minuty před druhou pauzou završil své třígólové představení, vedli Západočeši už 5:3.

Ve třetí třetině se zaplněnou halou hnaní Tygři hnali do tlaku. Na střely hosty přestříleli 18:2, jenže Machovského nepřekonali. Po vítězství 5:3 snížila Plzeň stav čtvrtfinálové série na 2:3 a další zápas sehraje v pátek na domácím ledě.

V Třinci se odehrál třetí nejdelší zápas v historii české extraligy. V čase 88:28, v deváté minutě druhého prodloužení se k odraženému puku dostal Ocelář David Ciencala a rozhodl o vítězství Třince v pátém zápase 3:2.

21letý odchovanec Třince ze čtvrtého útoku se stal hrdinou večera, dostal čtvrtfinálovou sérii zpět do Chomutova, kde se v pátek odehraje šestý zápas.

Oceláři věděli, že pokud prohrají i třetí domácí zápas, letošní sezona pro ně skončí. V pátém zápase proti Chomutovu dvakrát vedli. V první třetině se prosadil Dravecký, ve druhé Erik Hrňa, jenže Piráti dokázali vždy vyrovnat a poslali čtvrtý zápas za sebou do prodloužení, podruhé se jim podařilo v něm rozhodnout.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 5. zápas:
Bílí Tygři Liberec - HC Škoda Plzeň 3:5 (3:1, 0:4, 0:0)
Branky a nahrávky: 7. Valský (Ševc, Bartovič), 9. Bulíř (R. Šimek, Radivojevič), 16. Bartovič (L. Krenželok) - 5. Lev (Indrák, Kadlec), 21. Indrák (Kratěna, D. Kubalík), 30. Indrák (D. Kubalík, Kratěna), 35. Stach (Lev), 38. Indrák (T. Svoboda). Rozhodčí: Pešina, Pražák - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 6:9. Využití: 2:2. Diváci: 7500 (vyprodáno). Stav série: 3:2.

HC Oceláři Třinec - Piráti Chomutov 3:2 v 2. prodl. (1:0, 1:1, 0:1 - 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 5. Dravecký, 35. Hrňa (Jašek, Adamský), 89. Cienciala - 31. Valach (Kämpf, D. Kaše), 48. Kämpf (Skokan, Rutta). Rozhodčí: Bulanov (Rus.), Hradil - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 6:5. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 5019. Stav série: 2:3.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme