Po dvou letech se do Mladé Boleslavi vrací extraligový hokej, přijedou Pardubice

Hokejisté Mladé Boleslavi vstoupili do nového ročníku extraligy ve Zlíně. Na ledě Beranů vyhráli překvapivě 5:2. V neděli se po návratu mezi elitu poprvé představí doma. Od půl šesté večer vyzvou Pardubice.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Úvodní extraligový zápas hráčům Mladé Boleslavi vyšel. Vyhráli ve Zlíně

Úvodní extraligový zápas hráčům Mladé Boleslavi vyšel. Vyhráli ve Zlíně | Foto: Pavel Petr | Zdroj: Český rozhlas

Mladá Boleslav poslední dvě sezony bojovala v první lize. Po úspěchu v baráži se mezi elitní společnost vrátila, a to s přáním nehrát druhé housle a vyhnout se konečně bojům o setrvání v soutěži.

„Hlavní cíl je nehrát tak dlouhou sezonu, jaká se tady sedm let po sobě hrávala, tedy vyhnout se baráži. Tajným přáním je předkolo play-off,“ prozradil jeden z nejzkušenějších hráčů, útočník Michal Broš.

Přehrát

00:00 / 00:00

Po dvou letech se mladoboleslavští příznivci znovu vydají na extraligový hokej

Takovému přání nasvědčují i příchody posil ještě před startem nového extraligového ročníku.

Obranné řady například vyztužili Milan Hruška, Matěj Stříteský nebo Mitja Robar. V útoku se pak nejen v nedělním duelu proti Pardubicím představí Tomáš Hyka, David Květoň nebo Dominik Pacovský.

Posílení kádru se projevilo i na rozpočtu Bruslařů. „Je těžké říct konkrétní částku, ve sportu se čísla vyvíjejí. Pokud jde ale o výdaje, tak jsme na částce 85 milionů,“ uvedl generální manažer Jan Tůma.

Do požadovaných pěti tisíc míst pro diváky má mladoboleslavský stadion daleko. Klub ovšem dostal od hokejového svazu výjimku týkající se kapacity hlediště.

„Kapacita je 4200. Úpravy máme v plánu. Když všechno dobře dopadne, tak příští sezonu kapacitu opět navýšíme, byť ještě ne na parametry pro extraligu,“ řekl Tůma.

Na domácí premiéru se mladoboleslavští hráči těší. „Všichni jsme v očekávání, jak zápas s Pardubicemi bude vypadat,“ prozradil David Vrbata.

Zatím schází jistější obrana

Aby úvodní domácí zápas Středočeši zvládli, musí na rozdíl od přípravy zlepšit především obrannou činnost.

„Je to pro nás varovný prst. Měli bychom se soustředit více na obranu, abychom dostávali maximálně tři góly za zápas,“ přiznal Vrbata.

Pavel Petr, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme