Po Jágrovi opouští New Jersey i Židlický, dres mění také Michálek s Neuvirthem

Hokejový obránce Marek Židlický odchází v NHL z New Jersey do Detroitu. Po Jaromíru Jágrovi, který zamířil na Floridu, tak opouští Devils další česká hvězda. Angažmá změnili před dnešní uzávěrkou přestupů také Zbyněk Michálek, který se z Arizony stěhuje do St. Louis, a brankář Michal Neuvirth. Ten opouští Buffalo a posílí New York Islanders.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Obránce Marek Židlický (v červeném) opouští New Jersey

Obránce Marek Židlický (v červeném) opouští New Jersey | Zdroj: Reuters

Devils výměnou Židlického získali právo výběru ve třetím kole draftu v příštím roce. Pokud by se ovšem Detroit letos dostal do finále play-off, přepustil by New Jersey své místo už ve druhém kole.

Změnou angažmá tak pravděpodobně padá případný start osmatřicetiletého beka na květnovém mistrovství světa v Praze a Ostravě. Detroit má totiž našlápnuto k účasti v play-off. Na páté pozici Východní konference má před devátou Floridou náskok 12 bodů.

V NHL finišují výměny. Nejvýraznější je zatím přesun Jágra, stěhuje se i Gudas

Číst článek

Židlický, kterému končí po sezoně roční smlouva s bonusem na čtyři miliony dolarů a může se stát v červenci volným hráčem, si v této sezoně připsal v 63 zápasech 23 bodů za čtyři branky a 19 asistencí.

Z nejhoršího týmu k lídrovi

Trenér národního týmu Vladimír Růžička si kromě Židlického ze seznamu možný posil pro domácí šampionát může vyškrtnout i gólmana Neuvirtha.

Šestadvacetiletý rodák z Ústí nad Labem se stěhuje z nejhoršího týmu zámořské soutěže Buffala do New Yorku Islanders, který je na čele Východní konference a může se těšit na boj o slavný Stanley Cup.

Ostrované získali Neuvritha, jenž se v této sezoně NHL pyšní průměrem 2,99 branky na zápas a s úspěšností zákroků 91,8 procenta, výměnou za gólmana Chada Johnsona a výběr ve třetím kole letošního draftu.

Brankář Buffala Michal Neuvirth (ilustrační foto) | Foto: ČTK/AP

Play-off si zřejmě zahraje i Michálek

St. Louis získalo společně s Michálkem od Arizony ještě právo výběru ve třetím kole letošního draftu. Coyotes naopak za staršího bratra útočníka Ottawy Milana Michálka získali devatenáctiletého ruského útočníka Maxima Letunova.

O výměně odchovance z Jindřichova Hradce, který je od poloviny února kvůli zranění mimo hru, se spekulovalo delší dobu. Michálkovi totiž po sezoně skončí pětiletý kontrakt s ročním příjmem čtyř milionů dolarů.

Michálek se přestupem přiblížil startu v play-off. Zatímco Arizona je v Západní konferenci předposlední a bez šance na postup, St. Louis patří s 85 body vizitka čtvrtého nejlepšího týmu v soutěži.

Držitel stříbrné a bronzové medaile z mistrovství světa se v týmu Blues potká s útočníkem Dmitrijem Jaškinem.

Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme