Po vlně radosti přišel vždycky obrovský útlum, lituje trenér Pardubic Miloš Říha starší

Potřetí za sebou si hokejisté Pardubic nezahrají o medaile v české nejvyšší soutěži. Po vypadnutí ve čtvrtfinále s Litvínovem a prohře 1:4 na zápasy se trenér Miloš Říha starší ale nenechal strhnout pozápasovými emocemi, v hodnocení pardubické sezony měl jasno.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Miloš Říha.

Miloš Říha. | Zdroj: ČTK

„Potom, co Pardubice byly blízko čtvrtému místu, mohou někteří brát vypadnutí s Litvínovem jako neúspěch. Já to ale beru jako velmi dobrý úspěch.“

Miloš Říha starší si v této sezoně znovu vyzkoušel jaké to je, když se k mužstvu přijde až v rozehrané sezoně. V lednu nahradil na postu hlavního trenéra Zdeňka Veneru. A nastoupit u týmu až po Novém roce je vždycky těžké.

Přehrát

00:00 / 00:00

Miloš Říha starší bere letošní sezonu v podání Pardubic za úspěšnou

„Už asi popáté jsem přišel k mužstvu, co bylo v naprosté krizi, nezájmu a letargii. Je vždy těžké ho nastartovat. Nejdřív musíte zjistit, v čem je problém, jak jsou hráči připravení. Myslím, že kdybych přišel o jednu extraligovou pauzu dřív, tak by to mohlo vypadat jinak,“ soudí Miloš Říha starší.

Pardubice se v sezoně potýkaly s výkonnostními a s tím souvisejícími výsledkovými výkyvy. Ten poslední přišel v nejméně vhodnou dobu. Na závěr základní části přišlo 8 proher v řadě a pád do míst znamenajících předkolo.

„Když máte zraněné hráče a k tomu 12 v národním mužstvu, tak s těmi dalšími 9 toho o pauze moc neuděláte. Tým jsme nakopli, když jsme stáhli hráče z první ligy. Vznikla konkurence a hráči, kteří byli na hraně sestavy, museli začít šlapat.“

„Celkově jsme ukázali charakter, ale bohužel po vlně radosti přišel vždycky obrovský útlum, a to mě na mužstvu docela mrzí,“ popisuje Říha starší i to, že nominace mnoha hráčů do reprezentačních kempů může být klubu na škodu.

Vymlouvat se ale nechce, spíš mu v rozhodující fázi sezony prostě chyběl tahoun.

„Všechny týmy ve čtvrtfinále ho mají. Náš Petr Sýkora byl 14 dní zraněný. Zohrna hrál na začátku taky parádně, pak ale přišel útlum. Pracovat ale musí celé mužstvo. Starší mu to musí ukázat. Ne, že se vyhrají 2 zápasy a pak se bude 14 dní odpočívat,“ říká.

Syna plánuje Říha zapojit do přípravy více

Do historie extraligy se Miloš Říha starší zapsal mimo jiné tím, že poprvé trénoval v nejvyšší soutěži otec se synem. Jen je prý škoda, že tak krátce.

„Je tou novou školou s impulzy. Na nové věci jsem už trochu starší a tak dynamicky je nevidím. Dostal by daleko víc prostoru, teď nebyl čas. Pokud bychom ale spolu dělali rok nebo dva, tak by ho dostal daleko víc,“ předesílá Miloš Říha starší, který má s Pardubicemi smlouvu do konce sezony.

Zápasové vytížení už Východočechům skončilo, do konce příštího týdne ale ještě budou trénovat. A pak se nejspíš bude řešit i to, jestli dva Milošové Říhové budou na lavičce

František Kuna, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme