Pod širým nebem se radovaly Pardubice

V prvním utkání v historii extraligy pod širým nebem, které se hrálo na plochodrážním stadionu ve Svítkově, se radovaly domácí Pardubice, které před rekordní návštěvou 17140 diváků porazily brněnskou Kometu 4:2.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trénink hokejistů Komety Brno na pardubickém plochodrážním stadionu

Trénink hokejistů Komety Brno na pardubickém plochodrážním stadionu | Zdroj: ČTK

Zápasu předcházela sněhová vánice a sněžení provázelo utkání po celou první třetinu. Ta se více podařila hostujícímu týmu, který se hned v úvodu zápasu dostal do vedení. Vyhození pardubického obránce zachytil na modré čáře Hruška, krásnou přihrávkou našel Kvapila a ten otevřel skóre zápasu. Vzápětí se mohlo Brno radovat podruhé, ale rozhodčí po poradě s kolegou u videa gól neuznal, protože puk nepřešel brankovou čáru.

Přehrát

00:00 / 00:00

Utkání HC Eaton Pardubice - HC Kometa Brno očima reportéra Aleše Procházky

Přesto se ještě do první sirény Kometa radovala. Na začátku sedmnácté minuty prošel puk mezi Svobodovými betony a za brankovou se schoval pod sněhovou nadílku. Pardubice po prvním dějství vystřídali brankáře Svobodu, na jehož místo nastoupil Růžička. A změna přinesla očekávaný impuls. Hned ve dvaadvacáté minutě překonal Trvaje Kočí a za dvě minuty vyrovnal Starý.

Výbornou desetiminutovku zakončil pardubický Bartek, který dokonal obrat, když jeho slabá střela prošla nepozornému Trvajovi mezi betony. V závěrečné části se Brno snažilo o vyrovnání, ale Pardubice byly velice nebezpečné z rychlých protiútoků. Definitivní podobu výsledku dal pardubický Starý, který při power play hostů dovezl puk do prázdné branky.

HC Eaton Pardubice - HC Kometa Brno 4:2 (0:2, 3:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 22. Špirko (Kočí, Kolář I), 24. Starý (Špirko, Kolář II), 30. Bartek, 60. Starý - 7. Kvapil (R. Hruška), 17. Erat (Meidl). Rozhodčí: Jeřábek, Šindler - Blümel, Gebauer. Vyloučení: 2:0. Bez využití. Diváci: 17.140.
Pardubice: A. Svoboda (21. M. Růžička) - Nakládal, Kaberle, Píša, Kočí, Kolář II, Mezei - Bartek, Koukal, Somík - Kolář I, Kousal, Starý - Zohorna, Buchtele, Radil - Pineault, Špirko, Rákos. Trenéři: Jandač a Hynek.
Brno: Trvaj - Kempný, Bičánek, Malec, Mojžíš, Stehlík, Houdek - Veselý, R. Hruška, Kvapil - Jaroslav Svoboda, Brabenec, Jakub Svoboda - Huml, R. Procházka, Dlouhý - Erat, Meidl, Polodna. Trenéři: Jeřábek a Lubina.

Aleš Procházka, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme