Pokud budu hrát, tak v Litvínově, nevylučuje Ručinský pokračování v kariéře

Fanoušci hokejistů Litvínova mohou stále doufat, že na podzim v černožlutém dresu svého milovaného klubu uvidí hokejového elegána Martina Ručinského. 44letý útočník ještě konec profesionální kariéry definitivně neoznámil a stále si užívá radost z titulu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Ručinský nastoupí v národním týmu po devítileté pauze

Martin Ručinský nastoupí v národním týmu po devítileté pauze | Foto: Filip Jandourek

„Snažím si užít úžasný moment a hlavně volno. Dávám se zdravotně do kupy, snažím se odpočívat a nic neřeším,“ nemá Martin Ručinský jasno, zda dá hokeji definitivně sbohem.

Před minulou sezonou prohlásil, že bude na 99 procent jeho poslední. Na tom se prý nic nemění. „To, co jsem řekl, platí. Ale do světa jsem nic nevykřičel. Nechci dělat žádná rozhodnutí, vše se vyřeší v budoucnosti,“ napíná fanoušky Litvínova 44letý útočník.

Přehrát

00:00 / 00:00

O případném pokračování kariéry mluvil s Martinem Ručinským reportér ČRo David Kalvas

„Kdybych se rozhodl, že bych ještě hrál, což nevím, tak jedině v Litvínově. Jestli bude zájem a já budu mít chuť, rád bych tu hrál,“ prohlásil olympijský vítěz, mistr světa a čerstvě i vítěz extraligy s Litvínovem.

S Vervou dosáhl na obrovský úspěch, oslavy titulu přinesly spoustu zážitků, které si často připomíná. „V telefonu mám videa a fotky. Pokaždé, když je příležitost, tak se podívám. Je to krásné, vždycky mě to dojme. Čekali jsme na to 56 let, tak ať si to všichni užijou naplno,“ vyzývá fanoušky i spoluhráče.

Na nedávném světovém šampionátu nemohl kvůli zranění startovat i přes zájem trenéra. V léčbě mu pomáhá fyzioterapeut Pavel Kolář.

„Lepší se to. Mám vyhřezlou ploténku, která tlačí na nerv. Musel jsem chodit na kapačky, aby ruka nebrněla. Pavel Kolář je optimista. Říkal, že se vyhnu operaci,“ přidal potěšující vyhlídky litvínovský veterán.

„I když hrát nebudu, tak něco budu dělat, musím. Tělo je zvyklé a pak to schází a všechno tě začne bolet,“ plánuje Martin Ručinský.

David Kalvas, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme