Popředí extraligové tabulky se vyrovnává. Litvínov si vítězstvím v Liberci dodal sebevědomí

Hokejoví sázkaři mají v polovině základní části Tipsport extraligy o čem přemýšlet. Na čele jsou totiž tři týmy – Třinec, Brno a Liberec – které mají stejný počet bodů. A za nimi číhá Litvínov, který vyhrál právě v Liberci a utnul tak dvanáctizápasovou sérii výher Bílých Tygrů. Hráči Vervy teď věří, že nabrali sebevědomí, jež jim pomůže právě v honbě za zmíněným triem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Filip Pešán signalizuje time out. Jeho Liberec si v neděli dal pauzu od výher

Trenér Filip Pešán signalizuje time out. Jeho Liberec si v neděli dal pauzu od výher | Zdroj: ČTK

Liberečtí hráči nechtěli z první porážky po dvanácti utkáních dělat velkou vědu.

„Litvínov se na nás výborně připravil. Byl lepší a zaslouženě vyhrál. Navíc jim výborně zachytal gólman,“ prohlásil brankář Roman Will a dodal: „Každá série jednou končí, nelze vyhrávat každý den, pořád dokola.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Hokejisté Liberce mohli proti Litvínovu potřinácté v řadě vyhrát, ale Verva se na ně dobře připravila a zaslouženě je zdolala, jak uznali sami Bílí Tygři

Prohra jednou musela přijít a trenér libereckých Filip Pešán přiznal, že nedělní zápas byl právě tím, v němž chtěl jeho tým posunout počet výher na číslo třináct. Verva ale byla razantně proti.

„Věděli jsme, že Liberec tahá vítěznou šňůru, a jsem rád, že jsme se na to dobře připravili. Série každého týmu musí jednou skončit a mě těší, že jsme to přerušili my,“ radoval se slovenský gólman v litvínovském dresu Jaroslav Janus.

Také on měl takříkajíc prsty v tom, že v souboji dvou posledních mistrů si lépe vedl ten starší. Litvínov vyhrál 2:1, obě jeho branky zařídil František Lukeš. „Teď nás to baví. Je dobře, že jsme porazili Liberec a zase nám stoupne sebevědomí. Do dalších zápasů se nám půjde líp,“ předvídal Lukeš.

Litvínov vstoupí do dalších bojů ze čtvrtého místa. A triumvirát Třinec, Brno, Liberec, který vládne hokejové extralize, má na Vervu shodně dvoubodový náskok.

František Kuna, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme