Posila pro národní tým. Češi nastoupí proti Kanadě s útočníkem Plekancem

Tomáš Plekanec posílí český hokejový tým před sobotním semifinále mistrovství světa s Kanadou. Dvaatřicetiletý útočník Montrealu přiznal, že s účastí na domácím šampionátu už nepočítal, ale po telefonátu s asistentem trenéra Jaroslavem Špačkem přeci jen změnil názor.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Plekanec na tréninku reprezentace před semifinálovým duelem s Kanadou

Tomáš Plekanec na tréninku reprezentace před semifinálovým duelem s Kanadou | Zdroj: ČTK

„Přemlouvat mě nemuseli, přijet jsem chtěl, ale situace byla jiná, než v jiných letech. Kluci hrají dobře, odehráli výborný zápas s Finskem. Nechtěl jsem přijet do něčeho, co mají kluci postavené celé mistrovství a pracovali na tom i v přípravě,“ nechal se slyšet Plekanec.

„Reprezentační dres se neodmítá, to jsem říkal vždycky. Když pozvánka od trenérů přijde, a nebudu mít závažný důvod, tak ji neodmítnu,“ dodal držitel tří medailí z MS.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tomáše Plekance trenéři přemlouvat nemuseli. Reprezentační dres se neodmítá, říká

Trenér Vladimír Růžička se s Plekancem na jeho startu na šampionátu domluvil teprve ve čtvrtek večer. „Je to hráč, na kterého jsem čekal. Chci, aby do semifinále nastoupil,“ prozradil.

„Ví, že to bude těžké, ale chtěl jsem, aby přijel. Budeme hrát o medaile, věřím, že nám může pomoct,“ dodal český kouč.

Trenéři dlouho čekali s uzavřením soupisky a nakonec se vyplatilo. Plekancova série play-off NHL proti Tampě byla ale dlouhá, hrála se na šest zápasů a kladenský odchovanec by čtvrtfinále nestihl.

Na semifinále proti Kanadě už sale bude k dispozici, nejspíš jako centr útoku Jaromíra Jágra. „Musíme všechny lajny složit tak, aby byly vyvážené,“ přemýšlí Růžička o sestavě, ze které bude muset jednoho z hráčů vyřadit. Nerad by ale míchal složením přesilovkových formací.

„Nechci moc měnit stávající složení, protože přesilovky nám jdou. Uvidíme ale v zápase. Teď si řekneme sestavu a za osm minut je jiná,“ přiznává český kouč, že změny v sestavě v průběhu zápasu jsou vždy možné.

Přehrát

00:00 / 00:00

Trenér Vladimír Růžička věří, že Tomáš Plekanec českému týmu v boji o medaile pomůže

Plekanec se zapojí do týmu, který funguje, v tom by mohl být drobný problém. I přesto bude pro český tým velkou posilou.

„Má toho hodně za sebou, svými zkušenostmi nám může pomoct. Jde o jednoho z nejlepších českých hokejistů v NHL. I kvůli časovému posunu to nebude mít jednoduché, ale už to párkrát zažil. Snad to bude v pohodě,“ doufá brankář Ondřej Pavelec.

Náročné přelety zná na vlastní kůži. „Je to šílené, dostávám se z toho tři čtyři dny. Nikdy jsem ale nemusel narychlo do sestavy, kdyby byla situace jiná, dal bych se dohromady rychleji. Lidé si neuvědomují, jak těžké to je,“ dodala opora Winnipegu.

Plekanec naskočí do semifinálové bity proti rozjeté Kanadě necelých 24 hodin po příletu do Prahy.

 

Tomáš Plekanec poprvé na ledě po příjezdu do dějiště MS.

Posted by S mikrofonem za sportem on 15. květen 2015

František Kuna, Marek Augustin, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme