Poslední Karlovy Vary porazily vedoucí Spartu, první výhru mají Pardubice

Největší překvapení 4. kola hokejové extraligy se zrodilo v Karlových Varech. Poslední Západočeši v prvních třech kolech nebodovali, ale tentokrát si vyšlápli na pražskou Spartu, které nastříleli 6 gólů. První body získaly i Pardubice po vítězství nad Třincem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Chomutova se radují z gólu Michal Vondrky na ledě Vítkovic, druhý zprava Roman Červenka

Hokejisté Chomutova se radují z gólu Michal Vondrky na ledě Vítkovic, druhý zprava Roman Červenka | Zdroj: ČTK

Oceláři tak prohráli podruhé v řadě a v posledních dvou zápasech vstřelili pouze dva góly. V Pardubicích prohrávali v polovině utkání 0:3, na konci druhé třetiny sice snížil Kreps, ale poslední slovo měl ve třetí části pardubický Havlík.

Ve vítězném tažení pokračuje nováček z Chomutova. Piráti vyhráli ve Vítkovicích 3:0, když se podruhé v řadě dvěma góly prosadil Vondrka a dvě asistence si připsal Červenka. Brankář Kopřiva poprvé v sezoně udržel čisté konto.

Hokejisté Mountfieldu vyhráli v Liberci první třetinu 2:0, ale pak už stříleli pouze Bílí Tygři. Už ve druhé třetině otočili výsledek a ve třetí části po neproměněném nájezdu hostující Deje uklidnil domácí čtvrtým gólem Vampola.

První tříbodové vítězství slaví v Olomouci. Na výhře po nájezdech v Mladé Boleslavi navázali ‚Kohouti‘ triumfem nad Plzní. Vyrovnané utkání rozhodl necelých devět minut před koncem Mikuš.

Zlín prohrál s Mladou Boleslaví a vrátil se na poslední místo

Na poslední místo se vrátil Zlín. Ten nenavázal na poslední výhru z Třince a doma podlehl Mladé Boleslavi. Na začátku třetí třetiny přitom Veselý poslal domácí do vedení 2:1, ale Středočeši slepenými góly Bárty a Pacovského skóre otočili. Jejich výhru pečetil do prázdné branky při power play Zlína Látal.

V dobrých výkonech pokračuje brněnská Kometa. Tentokrát přivezla tři body z Litvínova. Rozhodující gól dal za vyrovnaného stavu v 58. minutě Burian a úřadující mistr už nestačil odpovědět.

Pražská Sparta přijela do Karlových Varů s plným počtem bodů, ale hned v 1. minutě dvakrát inkasovala. Do konce první třetiny však stihli hosté vyrovnat, ovšem ve druhé části čtyřikrát inkasovali a pak už pouze korigovali Glennem.

Hokejisté Karlových Varů si připsali první tři body v sezoně a hned po vítězství nad pražskou Spartou. Tomáš Harant (vlevo) brání Lukáše Klimka. | Foto: ČTK

4. kolo hokejové extraligy:

Bílí Tygři Liberec - Mountfield Hradec Králové 4:2 (0:2, 3:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 26. Ševc (Řepík, Krenželok), 36. Krenželok (Vampola), 37. Lakatoš (Jonák, Výtisk), 55. Vampola (Birner) - 2. Pilař (Bednář, Frühauf), 18. Kukumberg (Dej). Rozhodčí: Pešina, R. Svoboda - Flegl, Frodl. Vyloučení: 7:10, navíc J. Kudrna a Pilař (oba Hradec Králové) oba 10 min. Využití: 3:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 4073.

HC Vítkovice Steel - Piráti Chomutov 0:3 (0:2, 0:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 12. Hovorka (Hřebejk), 20. Vondrka (Červenka, Dlapa), 45. Vondrka (Červenka). Rozhodčí: Hradil, Mrkva - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. Diváci: 4622.

HC Olomouc - HC Škoda Plzeň 3:2 (0:1, 1:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 40. Kucharczyk (Jergl), 41. Laš (J. Knotek, Kafka), 52. T. Mikúš (Řípa, Vyrůbalík) - 12. Hossa, 41. J. Sýkora (Hossa, Jeřábek). Rozhodčí: Souček, Šír - Bryška, Lukš. Vyloučení: 4:4. Bez využití. Diváci: 3683.

PSG Zlín - BK Mladá Boleslav 2:4 (0:1, 1:0, 1:3)
Branky a nahrávky: 34. T. Sýkora (Matějíček), 45. Veselý (P. Holík) - 9. D. Výborný (Trončinský), 46. Bárta (D. Výborný, Žejdl), 47. Pacovský (Lenc, Trončinský), 60. M. Látal (Urban). Rozhodčí: R. Čech, Polák - Skopal, Polonyi. Vyloučení: 4:6, navíc Kubiš (Zlín) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 4055.

HC Verva Litvínov - HC Kometa Brno 2:3 (1:1, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 8. Hanzl (Martynek), 39. Gula (Hanzl) - 10. Ostřížek (J. Hruška), 30. V. Němec (Ostřížek), 58. Burian. Rozhodčí: Hodek, Horák - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 3:5, navíc Malec (Brno) 10 min. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 5015.

HC Dynamo Pardubice - HC Oceláři Třinec 4:1 (1:0, 2:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 10. Čáslava, 29. P. Sýkora (Rolinek, Tomášek), 33. Gregorc (Čáslava, Marcinko), 51. A. Havlík - 35. Kreps. Rozhodčí: Lacina, Úlehla - Lučan, Kis. Vyloučení: 5:6, navíc Hrňa (Třinec) 10 min. Bez využití. Diváci: 7115.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme