Potrestaný hokejista Ružička končí ve Spartě. Pražský klub mu neprodlouží krátkodobou smlouvu

Nebezpečný faul hokejisty Štefana Ružičky z úterní předehrávky 33. kola Tipsport extraligy má pro hráče Sparty další důsledky. Poté, co si ve čtvrtek vyslechl trest od disciplinární komise v podobě zákazu startu v sedmi zápasech, pražský celek oznámil, že se slovenským útočníkem neprodlouží dvouměsíční smlouvu a navíc mu udělí pokutu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejista Štefan Ružička (vlevo) končí ve Spartě

Hokejista Štefan Ružička (vlevo) končí ve Spartě | Foto: Roman Vondrouš | Zdroj: ČTK

„Akceptujeme bez výhrad trest disciplinární komise, který byl udělen Štefanu Ružičkovi. Jednalo se o zákrok, jenž absolutně nepatří do hokeje a už vůbec ne do herního projevu Sparty,“ uvedl trenér a sportovní manažer pražského celku Jiří Kalous v tiskovém prohlášení k incidentu ze zápasu s Libercem, v němž hráč Sparty sekl hokejkou do obličeje Lukáše Vantucha.

Štefan Ružička, který do Sparty přišel na začátku probíhající sezony poté, co se po roční přestávce rozhodl obnovit hráčskou kariéru, v 16 zápasech letošního ročníku zaznamenal deset bodů za dva góly a osm asistencí.

Další starty však za Spartu už Ružička nepřidá, protože s ním klub z hlavního města už nepočítá.

„Dostal od nás velmi citelnou finanční pokutu. Dále musím oznámit, že Štefanu Ružičkovi končí dvouměsíční kontrakt uzavřený začátkem září tohoto roku a tento kontrakt již nebude prodloužen,“ dodal Jiří Kalous.

Nad dalším působením 31letého slovenského hokejisty, jenž kromě Sparty působil v české extralize i v barvách Třince, tak zůstává otazník.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme