Pozitiva z Ligy mistrů si vítkovičtí hokejisté chtějí přenést do extraligy

Osmifinále letošního ročníku hokejové Ligy mistrů bude nakonec bez moravskoslezské účasti. Třinec nezvládl své závěrečné vystoupení ve skupině E. Na ledě Tappary Tampere prohrál 1:5 a v soutěži končí. V letošní derniéře se nedařilo ani Vítkovicím. Ty podlehly doma dalšímu finskému soupeři, týmu SaIpa Lappeenranta 1:3.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vítkovice přišly o výhru v Lize mistrů až v poslední třetině (ilustrační foto)

Vítkovice přišly o výhru v Lize mistrů až v poslední třetině (ilustrační foto) | Zdroj: ČTK

„Škoda toho závěru, kdy nám zápas utekl. S malým počtem vstřelených gólů proti tak silnému soupeři budeme jen těžko vítězit. Ale bylo tam dost pozitivních věcí, u kterých věřím, že je přeneseme do ligy,“ doufá trenér Peter Oremus.

Vítkovice v součtu s extraligou prohrály už popáté v řadě. A v těchto zápasech vstřelily jen osm gólů. Prolomit ofenzivní trápení Ostravanů se proti Finům podařilo jen Rudolfu Hunovi. „Převažovaly pozitivní a dobré věci, od těch se musíme odrazit.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Účinkování Vítkovic v hokejové Lize mistrů hodnotí trenér Peter Oremus a útočník Rudolf Huna

Vítkovice skončily v premiérovém ročníku Ligy mistrů ve své skupině H na třetím místě se šesti body. Pro klubovou pokladnu to znamená ztrátu a neúspěch je to i na poli sportovním.

„Byly to velmi dobré zápasy a těší mě, že jsme se jich mohli zúčastnit. Škoda neúspěchu s Zugem, ten asi rozhodl a body chyběly. Byla to výborná střetnutí a našim hráčům to dalo hodně,“ vidí pozitiva Peter Oremus.

Na rozdíl od Třince mají Vítkovice jako jeden ze spoluzakladatelů účast v příštím ročníku Champions Hockey League jistou. Podle Rudolfa Huny konfrontace s mezinárodním hokejem ostravskému klubu jedině prospěje:

„Je to konfrontace s nejlepšími týmy v Evropě a velká příležitost pro mladší hráče se dozvědět, jak se hokej v Evropě hraje. Ve Finsku jsou užší klužiště a nahazují si to. Švýcaři zase mají techniku a kvalitně brání. Je to od každého trochu a jde o příslib do budoucna.“

Radim Sajbot, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme