Přáli jsme mu to, okomentoval Hertl krátké angažmá gólmana v důchodu na střídačce Sharks

Každý hokejový tým v zámořské NHL má minimálně dva nebo spíše tři brankáře, kteří mohou kdykoli naskočit. A k tomu navíc rezervu na farmě. Jenže když se sejdou zranění na poslední chvíli a souběžný program s klubovým "béčkem", musí se narychlo hledat často i kuriózní náhrada.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Hertl v dresu San Jose

Tomáš Hertl v dresu San Jose | Zdroj: Reuters

V utkání NHL mezi San José a Carolinou byl jasnou jedničkou Antti Niemi, ale protože další gólmani k dispozici nebyli, padla na poslední chvíli volba na Ryana Lowea.

Třicetiletý Lowe se mezi elitu nikdy neprosadil a kariéru končil v Austrálii, přesto se na jeden večer stal součástí týmu NHL. Pro Tomáše Hertla, který v té chvíli byl jeho spoluhráčem, nešlo o situaci, kterou by bylo potřeba dlouze rozebírat.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tomáše Hertla povolání Ryana Lowea na lavičku Sharks nerozhodilo. Naopak, Ryanu Loweovi kátké angažmá přál

„V brance byl Niemi a věděli jsme, že zachytá. Vůbec jsme nemysleli na to, že se něco stane. Kdyby se Niemi zranil, tak bychom stejně nic neudělali. Spíš jsme Loweovi přáli, ať si užije tu chvilku. Mohl jít s námi na rozbruslení a být součástí týmu během zápasu,“ objasňoval Hertl.

Pokyny od trenéra ve smyslu "dávejte dvojnásobný pozor, aby se jedničce nic nestalo", tak nepřišly. „Naopak si myslím, že kdyby se to řešilo, tak problémy ještě přivoláme,“ doplnil.

Vedle této nepříliš obvyklé situace na sebe Sharks v poslední době upozornili spíš podprůměrnou formou, nedaří se jim ani doma tolik, jak byli fandové zvyklí. A tak při hledání toho, na čem stavět, nachází statistici aspoň výborné přesilovky - nejlepší v Západní konferenci.

„Aspoň že něco využijeme z přesilovek. Ale ve hře pět na pět jsme jedni z nejhorších, to musíme zlepšit. Přesilovka je totiž třeba jedna za zápas a to se těžko využívá,“ nepřeceňuje Tomáš Hertl úspěšnost v početních výhodách.

V našem vysílání ho uslyšíte Tomáše Hertla znovu přibližně za týden - a nebude sám. Čerstvě vám budeme nabízet i postřehy jednoho z nejlepších Čechů v NHL, útočníka Philadelphie Jakuba Voráčka.

Tomáš Lörincz Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme