Pražská odveta proti Rusům bude bez Sobotky, zapojí se Kundrátek a Neuvirth

Po příletu z Petrohradu měli čeští hokejisté jen 9 hodin na odpočinek, pak už znovu trénovali. Na zítřejší odvetu proti Rusku se nechystal jen Vladimír Sobotka, který absolvoval vyšetření v nemocnici. Zítra se v O2 areně nově představí obránce Tomáš Kundrátek a brankář Michal Neuvirth.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trénink českého týmu v O2 areně

Trénink českého týmu v O2 areně | Zdroj: ČTK

„Sestava z větší části pokračuje ve stejném složení, ale budeme hrát na 11 útočníků a 7 beků. Do hry se zapojí obránce Tomáš Kundrátek, ale Vláďa Sobotka jede ještě na vyšetření a počkáme, jak dopadne,“ prozradil asistent trenéra Jiří Kalous.

Už první vyšetření v nemocnici v Petrohradě potvrdilo, že Vladimír Sobotka nemá nic zlomeného, v Praze ale ještě podstoupí vyšetření magnetickou rezonancí. „Musíme být připraveni na další varianty, ale teď musíme počkat,“ potvrzuje asistent Josefa Jandače, že je připraven na alternativu s dodatečným povoláním dalšího útočníka.

Mezi zraněnými nemusel být jen Sobotka. Po jednom souboji se těžce zvedal i kapitán Tomáš Plekanec, který letěl přes mantinel.

„Všichni jsme měli husí kůži a polilo nás horko, nicméně je všechno v pořádku. Musíme trénovat naplno a přihodit se může cokoli. Doufám, že už se nic takového nestane,“ věří člen realizačního týmu české reprezentace a zároveň hlavní kouč Sparty.

Jandač chválil ofenzivní hru, vyzdvihl Hanzala. V obraně ale před Světovým pohárem vidí problémy

Číst článek

Jeho klub už dnes vstupuje do sezony, Jiří Kalous ale bude zápas ve Vítkovicích sledovat maximálně jedním okem na streamu. Čeká ho totiž ještě analýza včerejšího zápasu s Ruskem.

Už zítra českou reprezentaci čeká odveta. Kromě drobných změn v obranných a útočných řadách trenéři dlouho dopředu avizovali i střídání v brance. Po letech se v O2 areně představí Michal Neuvirth.

„Měl jsem od pondělí dost času se připravit, takže jsem hodně natěšený. Je to velká událost pro mě i pro celý tým,“ těší se brankář, kterého do Libně přijede podpořit pouze nejbližší rodina.

Na boj o post brankářské jedničky se příliš nesoustředí, ale neví, jak se na něm podepíše dlouhá pauza. „Je to první zápas sezony, takže čekám, že budu brzo zavařený. Hlavně se soustředit na všechny detaily a užívat si to. Hlavně překonat první třetinu a pak už to půjde,“ věří Michal Neuvirth.

Domácí přípravné utkání před Světovým pohárem začíná v O2 areně zítra od 16 hodin a 30 minut. Čeští hokejisté se pokusí vrátit Rusům včerejší prohru 3:4 z Petrohradu a Český rozhlas vám celý zápas zprostředkuje na streamu.

František Kuna, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme