Před hokejem má přednost lidová zábava. V Rakousku MS tolik neprožívají

Zatímco ti nejvytrvalejší fanoušci českého hokeje oslavovali výhru 4:0 na mistrovství světa až do ranních hodin, v zemi poraženého týmu, tedy Rakouska, se prožíval tento duel mnohem komorněji. U jižních sousedů totiž hokej rozhodně není sportem číslo jedna.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V době utkání Česko - Rakousko se na náměstí v Linci vesele tančilo za zvuku heligonky

V době utkání Česko - Rakousko se na náměstí v Linci vesele tančilo za zvuku heligonky | Foto: Michal Jurman

Na Linzer Hauptplaze bylo sice za zvuku heligonky veselo po všech směrech, v krojích ustrojení tanečníci s prošedivělými vlasy ale rozhodně v době konání hokejového zápasu Česko - Rakousko na šampionát nemyslí. A není to rozhodně kvůli jejich stáří.

O hokeji nic neví ani asi dvacetiletý Diethard a vnímání sportu s černou gumou v hlavní roli odpovídá i postoj dalších obyvatel Lince.

V hostinci U teplého Hanse nám dokonce řeknou, že jestli chceme vidět hokej, ať jedeme do Prahy. Více empatičtí Rakušané doporučují navštívit Salcburk.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zájem lidí v rakouských městěch Salcburku a Linci o hokejové mistrovství světa zjišťoval Michal Jurman

„Doufám, že se hokej s Rakousku stane více populárním, máme pro to předpoklady. Nové haly a také hráči jdou výkonnostně nahoru,“ hledí zamyšleně nahoru směrem k salcburskému hradu sportovně založený Thomas.

V Mozartově rodišti hraje hned sedm reprezentantů, kteří se postavili do utkání proti Česku. „Tady v Salzburgu je aktuálně nejlepší tým v Rakousku. Nejlepší publikum a fanoušky ale mají asi v Linci,“ překvapuje Thomas.

Při vzpomínce na Linec tak může leckoho napadnout, že cesta Rakušanů k hokeji bude asi lemována ještě mnoha ofsajdy a krosčeky vlastního neporozumění.

Michal Jurman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme