Před rokem Hertl, dnes Simon. Jágr má mladé spoluhráče i v reprezentaci

Doma měli plakáty s Jaromírem Jágrem a jejich sen zahrát si s českou legendou se začal plnit velmi brzy. Jako dvacetiletý nastoupil Tomáš Hertl s Jágrem v útoku už loni v Minsku. Dominika Simona čeká to samé na domácím mistrovství světa poprvé dnes.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dominik Simon na MS překvapuje dobrými výkony, Švédsku vstřelil gól

Dominik Simon na MS překvapuje dobrými výkony, Švédsku vstřelil gól | Zdroj: Reuters

„Nečekal jsem to, bylo to překvapení. Ale je to hokej a sestava se občas mění. Někdo je zraněný, takže se s tím musím vypořádat a naskočit co nejlépe,“ říká Dominik Simon o svém překvapení při pohledu na tabuli, kde bylo před tréninkem napsané složení útoků.

Doposud hrál ve čtvrté lajně, kde předváděl skvělé výkony. Švédům dal gól, proti Kanadě byl silný v rozích, teď je před ním další výzva - hrát s hokejistou, jehož kartičky jako malý sbíral, Jaromírem Jágrem.

Přehrát

00:00 / 00:00

S oběma mladými spoluhráči Jaromíra Jágra, Dominikem Simonem i Tomášem Hertlem, mluvil před zápasem s legendou reportér ČRo František Kuna

„Každý kolem něj ví, že musí hrát to svoje, co umí. Zapojit se do útoku tak, aby to šlapalo,“ motivuje se mladý útočník. Hrát s Jágrem ale není jednoduché, Simon se o tom přesvědčí už dnes proti Francii.

V šatně národního týmu si může přijít pro radu ke svému vrstevníkovi. Tomáš Hertl totiž naskočil do lajny k Jágrovi přesně před rokem, bylo to na mistrovství světa v běloruském Minsku a Hertlovi bylo tehdy, jako letos Simonovi, dvacet let.

„Jsem rád, že je s námi v týmu. Zahrát si s ním je něco nového. Je to náš nejlepší hráč, fenomén. Asi už nikdo takový nebude,“ říkál Tomáš Hertl loni v Minsku. A Simonovi může mimo jiné poradit, ať se hokejem hlavně baví.

Slovákům chybí lehkost. Cesta do čtvrtfinále vede přes těžké soupeře

Číst článek

Tomáš Hertl a Dominik Simon mají mnohé společné, hokejový talent je jasný, ale když se narodili, měl už Jágr dva Stanley Cupy. Když se malý Tomáš a Dominik učili teprve mluvit, děkoval Jágr při přebírání ceny za nejproduktivnějšího hráče základní části NHL v roce 1995.

„Jako malý jsem ho měl vyvěšeného. Kdybych tehdy měl říct, že s ním budu hrát, je to neskutečné. Když dáme gól a smějeme se, je to pro mě i památka. Možná bych si ji měl nechat vytisknout a podepsat,“ smál se loni v Minsku Tomáš Hertl.

Simon s Jágrem ve druhé formaci české reprezentace v zápase proti Francii nastoupí k dalšímu zápasu mistrovství světa dnes patnáct minut po čtvrté hodině odpoledne. Náš web i Radiožurnál budou zápas vysílat v přímém přenosu.

František Kuna, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme