Představujeme HC České Budějovice před novou sezonou

V českobudějovickém klubu nezůstal po uplynulé sezoně kámen na kameni. Hned třináct hokejistů kabinu opustilo. Přišel nový trenér František Výborný, nastala tedy výrazná obměna. Co se tedy přes léto v Jihočeském klubu událo a jaké má tým v nadcházející extraligové sezoně, startující 17. září, ambice?

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

HC Mountfield České Budějovice

HC Mountfield České Budějovice | Foto: HC Mountfield České Budějovice

Gólman Roman Turek ukončil kariéru, změnu dresu pak mimo jiné ohlásili Petr Gřegořek, Josef Melichar nebo například Jindřich Kotrla. Naopak mezi posilami je možné najít jména jako Jan Novák, René Vydarený, Pavel Kašpařík nebo Jakub Langhamer. Trenéra Františka Výborného proto nečeká jednoduchý úkol.

,,Myslím si, že to bude chvíli trvat. Každý musí najít tu svojí roli, kterou bude tady v tom týmu mít a měl by si ji také obhájit. To mužstvo si teprve sedá," ví moc dobře kouč mužstva, které v doposud posledním ročníku extraligy vypadlo v předkole play-off po konfrontaci s Libercem.

Přehrát

00:00 / 00:00

HC Mountfield České Budějovice

České Budějovice mají v kádru řadu mladých hráčů. Ty by měla zdobit bojovnost a dravost.

,,V těch mladejch tady v Budějovicích budoucnost mají zajištěnou, což se v posledních letech v mých působištích, třeba na Spartě, říct nedalo," odkrývá přednosti svého týmu Výborný.

Každopádně největší ztrátou je pro Jihočechy Roman Turek. Během léta oznámil konec kariéry. Další cenné zkušenosti tak mladíkovi mezi tyčemi Jakubu Kovářovi už nepředá.

,,Mít Romana v zádech je určitě pro takovýho kluka důležitý, protože Roman má hrozně moc zkušeností a dokáže to podat, je otevřenej. Měl ho jako kamaráda, ale nedá se nic dělat. Roman se rozhodl. Já naprosto chápu jeho rozhodnutí. Já vím jaké to je, když už v těhle letech toho člověk má plný zuby, už nemá tu motivaci. Každý krok do kabiny už se mu spíš příčí, než z toho má radost, tak to udělal takhle," vysvětloval Výborný a dodal:

,,Před Romanem smekám, já jako soupeř jsem k němu choval velký respekt. Myslím jako v tom smyslu, že jsem věděl, že když chytá, bude to velmi těžký. Je to skvělý gólman a taky tu kariéru, kterou měl, to je prostě fantazie."

Josef Zajíc z komentátora sportovním manažerem

Na jihu Čech to ovšem není jen o změnách v kádru, ale také ve vedení. Post sportovního manažera převzal někdejší kapitán Kladna Josef Zajíc. Jak on vnímá aktuální stav českobudějovického hokeje? U radikálního žezu ještě nebyl. Nicméně

,,Teď samozřejmě přebírám zodpovědnost za jeho výsledky. Společně s Frantou Výborným a realizačním týmem na tom pracujeme. Jde o změněný herní projev toho týmu, což je nejtěžší," říká Josef Zajíc a přechází k očekáváním na nadcházející sezonu:

,,My chceme od září tady udělat uplně jinýho bojovýho ducha, i když v tuhle chvíli to může vypadat, že je to dlouhá cesta, tak já jsem přesvědčen o tom, že Budějovice udělaj z domácího stadionu tvrz, že se z ní snadno body vozit nebudou a když, tak jedině draze vykoupený!" Vyslovuje své přání českobudějovický sportovní manažer Josef Zajíc.

Trenéři debatovali o budoucnosti hokeje
Finále Tipsport Cupu zařídil Znojmu Hradecký
Hokejista Nedvěd opět trénuje, o konci kariéry neuvažuje
Vrchol sezóny na poli hokejové diplomacie

Pavel Petr, Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme