Přesilovky jsme domluvili ráno, budou důležité, tuší Voráček

U třech branek české reprezentace při vítězství 4:1 nad Finskem byl útočník Philadelphie Jakub Voráček. Přesné přihrávky kladenského rodáka zajistily obrat, se svými spoluhráči se přitom po příletu ze zámoří teprve sehrával.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jakub Voráček má za sebou úspěšný start v národním týmu

Jakub Voráček má za sebou úspěšný start v národním týmu | Zdroj: ČTK

„Hráli jsme výborně v oslabení i přesilovce. Měli jsme čtyři nebo pět přesilovek a dali jsme 2 góly. To je pak v důležitých fázích turnaje hodně důležité,“ odhalil Jakub Voráček rozdíl mezi českým a finským národním týmem.

Jak jste se takhle rychle sehráli?

Domluvili jsme se ráno. Finové chtěli hrát rychlý přístup a myslím, že je důležité hru roztáhnout a trošku je unavit. Pak se uličky otevřou a to se přesně stalo. Každý dělal svou práci, proto jsme měli úspěch.

Co pro vás bylo nejtěžší? Zvyknout si na široké kluziště nebo časový posun?

Stoprocentně to široké kluziště. Timing je úplně jiný, i mantinely. Musíš jezdit úplně jinak, zastavíš jednou a musíš střídat, protože pak už je těžké to dohnat. Hlavně proti Finům, kteří výborně bruslí.

Hokejisté otočili zápas s Finskem, vyhráli 4:1

Číst článek

První třetina byla jakžtakž, pak se to trošku rozjelo. Musím mít ještě větší klid s pukem, protože si myslím, že jsem tam pár přihrávek trošku tlačil. Kdybych puk podržel, mohlo vzniknout víc šancí. To přijde s časem. Máme ještě jeden zápas, pak se teprve jde na MS.

Co vám blesklo hlavou po 34 vteřinách zápasu? Hned jste prohrávali 0:1.

Přáli jsme si lepší start. Chyby se stávají, hlavní je, že jsme nedostali gól. Saša (Alexander Salák, pozn. red) pak zavřel bránu.

Českým fanouškům jste ukázal, že zažíváte skvělou sezonu. Nejdřív v popředí bodování NHL, teď u tří branek reprezentace.

O bodech to není, hlavně že se vyhraje. Je to o dobrém pocitu a hlavně ukázat fanouškům dobrou hru. Myslím, že se to dnes povedlo.

Petr Kadeřábek, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme