Prestižní hokejový memoriál Ivana Hlinky se od roku 2018 bude konat i v Kanadě

Hokejový memoriál Ivana Hlinky se bude od roku 2018 nově konat i v Kanadě. Tradiční turnaj, který je určen pro juniorské hráče do 18 let, v posledních letech společně hostily Česká republika a Slovensko. Počínaje příštím ročníkem se však budou obě středoevropské země v pořadatelství střídat s kanadským Edmontonem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Memoriál Ivana Hlinky

Memoriál Ivana Hlinky | Foto: Jakub Ptáček

„Memoriál Ivana Hlinky získal obrovskou mezinárodní prestiž a jsem přesvědčen, že tato spolupráce ho posouvá na ještě vyšší úroveň,“ uvedl prezident Českého svazu ledního hokeje Tomáš Král.

„Pro mladé hráče budou duely před desetitisícovým publikem velkým zážitkem a motivací pro další práci. Domluvené podmínky, které zahrnují i krátké předturnajové kempy a přípravné zápasy v zámoří, jsou navíc pro všechny účastníky velmi zajímavé,“ dodal šéf českého hokeje.

Memoriál Ivana Hlinky je nástupcem bývalého Pacifického poháru juniorů do 18 let, který vznikl v roce 1991. Od roku 1997 se tento turnaj přesunul do České republiky a od roku 2002 se část zápasů koná i na Slovensku.

To se však nyní změní, když se turnaj v příštích šesti ročnících bude v každém sudém roce (2018, 2020, 2022) konat v kanadském Edmontonu.

Nejúspěšnějším účastníkem memoriálu Ivana Hlinky je s 20 triumfy Kanada. Česko zvítězilo pouze jednou – letos v srpnu.

Změny spojené s organizací prestižního turnaje byly oznámeny na tiskové konferenci v Edmontonu, na které nechyběli zástupci kanadského, českého a slovenského hokeje.

Kromě nich se setkání s novináři zúčastnila i Liběna Hlinková, vdova po zesnulém hokejistovi a trenérovi Ivanu Hlinkovi, jehož jméno turnaj nese od roku 2004.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme