Prezident ČSLH Král bere v kauze 'registrace' jen kontumace, jinak utrpí čest českého hokeje

Prezident Českého svazu ledního hokeje Tomáš Král má v extraligové kauze ohledně ‘neplatných‘ registrací jasno – vina je jednoznačně na straně klubů.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Prezident Českého svazu ledního hokeje Tomáš Král na tiskové konferenci po příletu

Prezident Českého svazu ledního hokeje Tomáš Král na tiskové konferenci po příletu | Foto: Tomáš Adamec

„Úkon registrace je pouze jeden – kluby musí poslat prohlášení o přestupu. To je jeden jediný dokument, jeden jediný papír, kde klub, ze kterého hráč odchází, s klubem, do kterého hráč přichází, podepíší tento papír. A podepíše ho hráč, kterého se to týká. Tenhle papír jde na vedení APK, tam je potvrzen a vrácen do klubu. V tu chvíli je hráč oprávněný hrát. Nic víc, ni míň,“ popsal Tomáš Král postup, který platí při extraligových přestupech.

Zároveň tak vyvrací představu o administrativně složitém úkonu. A těžko lze obvinit Krále z toho, že neví, o čem mluví, když několik let šéfoval Plzni. Tedy jednomu z klubů, kterému teď hrozí kontumace řady utkání a bodový odpočet.

Přehrát

00:00 / 00:00

Prezident ČSLH Král věří v kauze 'registrace' v kontumace, jinak utrpí čest českého hokeje

A jak dodává, jednomu z klubů, který extraligové řády spoluutvářel. „To není žádná imaginární organizace, na kterou je možné nadávat. Asociace profesionálních klubů je čtrnáct profesionálních klubů a čtrnáct profesionálních manažerů, kteří si sami stanovují pravidla. Říkají, co bude nebo nebude, když se něco stane. Takže pokud přijdou a stanoví si jiná pravidla, tak to samozřejmě můžou.“

Ačkoliv šéf svazu přiznává, že kontumace, při které by Plzeň přišla o 19 bodů a Boleslav dokonce o 22, je velmi krutým trestem, jinou pravidla neumožňují. Možnost prominout penalizace naprosto odmítá.

„Bavíme se o dodržování nebo nedodržování předpisů. A to je strašně nebezpečné! Protože si myslím, že pokud by se nerespektovaly předpisy, ať už jsou dobré nebo špatné, tak to přinese obrovské dopady následně,“ uvedl Tomáš Král.

Jedním z nich by třeba byla i pošramocená čest českého hokeje. Samotná aféra ji ale podle Krále nepoškodí. „Jestli utrpí něčí čest, tak utrpí čest těch lidí, kteří nesplnili své povinnosti vůči svým zaměstnavatelům a vůči svému klubu. A kteří neví, jakým způsobem se registruje hráč! Takže já zcela odmítám, že by to byla nějaká ostuda nebo čest českého hokeje. Ostuda a čest českého hokeje by byla ohrožena v momentě, kdyby se řeklo, že v českém hokeji se nedodržují pravidla.“

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme