Prezidentský pohár Oceláři oslaví po základní části. Bodový rekord neřeší

Vypadalo to, že hokejisté Třince získají Prezidentský pohár za výhru v základní části extraligy daleko dřív. Přibrzdila je sice série tří proher, ale tři kola před koncem základní části je jasné, že do play-off půjdou Oceláři z prvního místa. To si zajistili výhrou 4:1 nad brněnskou Kometou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Třinecký Lukáš Žejdl se raduje z gólu v utkání s Kometou Brno

Třinecký Lukáš Žejdl se raduje z gólu v utkání s Kometou Brno | Zdroj: ČTK

Zvítězit v základní části je ale jen dílčí úspěch. Kromě éry suverénního Vsetína dokázala vyhrát základní část a pak i play-off dvakrát Sparta. Naposledy se to povedlo v sezoně 2010/2011 právě Třinci a byl u toho i Erik Hrňa.

„Pro mě to byla jiná sezona, protože jsem nehrál. Teď dostávám hodně prostoru a užívám si to daleko víc. I ta předchozí sezona byla ale skvělá, doufám, že to zažijeme znovu,“ věří třinecký útočník.

Přehrát

00:00 / 00:00

Útočník Erik Hrňa věří, že Oceláři navážou na sezonu 2011/2012, kdy vyhráli základní část i play-off

Se svým týmem může být i u jiného přepisování extraligových statistik. Třinec dvě kola před koncem základní části dělí čtyři body od překonání rekordu Pardubic v počtu získaných bodů. Východočeši jich v ročníku 2002/2003 nasbírali 111.

„Neřeším to a myslím, že se tím nezabývají ani ostatní kluci. Máme ještě dva zápasy, už budeme zkoušet věci na play-off. K němu bude směřovat veškerá příprava,“ má jasno Erik Hrňa.

Co ale první tým tabulky jistě před vyřazovací částí musí trápit, jsou zranění. Proti Kometě chyběli Klesla, Polanský, Adamský a Klepiš. Bez nich by byla cesta za titulem hodně těžká.

Hokejisté Třince porazili Kometu a získali Prezidentský pohár

Číst článek

Aktuálně může Oceláře těšit zisk Prezidentského poháru, na který se z pověrčivosti sice nemá sahat, ale o oslavě nepsaná hokejová pravidla nemluví.

„Oslavíme to až po posledním zápase na Spartě. Budeme navíc zapíjet i dítě Kuby Klepiše, takže nějaká oslava určitě proběhne,“ říká Lukáš Žejdl, který přispěl k výhře Třince nad Brnem 4:1 dvěma góly.

Radim Sajbot, František Kuna, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme