Při zápase se osekávají, po něm jdou na pivo. Ve Světovém poháru se utkají týmoví spoluhráči i staří známí

V NHL se potkávají běžně, na mezinárodní úrovni o poznání méně. I tak si na sebe současní hokejisté Česka a Kanady pamatují právě ze soubojů v národních dresech. V Torontu se na Světovém poháru utká takhle parta proti sobě poprvé ve větším počtu po osmi letech. Tehdy to bylo na šampionátu dvacetiletých v Pardubicích.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Při zápase s Kanadou, by se Jakubu Voráčkovi mohlo stát, že ho zezadu napadne vlastní spolurháč, byť klubový

Při zápase s Kanadou, by se Jakubu Voráčkovi mohlo stát, že ho zezadu napadne vlastní spolurháč, byť klubový | Zdroj: ČTK

„Byli tam Neuvirth, Frolda, Voras a Kundrc (Frolík, Voráček a Kundrátek, pozn. red.) , to je asi všechno. Z Kanady tam byli Tavares, Stamkos, Doughty, Marchand a Giroux. Ale už v té době jsem vnímal, co je to za hráče, protože jsem hrál v OHL,“ počítá Michal Jordán tehdejší juniory, kteří zanedlouho nastoupí proti sobě znovu. Tentokrát to ale bude na Světovém poháru.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na zápasy nejen z juniorského MS před 8 lety zavzpomínali čeští i kanadští hokejisté s Františkem Kunou

„Bude to pro mě hodně speciální. Můj první mezinárodní zápas na vrcholné úrovni jsem hrál právě proti Čechům a už tehdy u toho byl Jakub Voráček. Bylo to na mistrovství světa dvacítek a bylo to tam u vás,“ vzpomíná Claud Giroux.

„A také jsme hráli proti Česku před rokem v Praze na mistrovství světa,“ připomíná spoluhráč Jakuba Voráčka z Philadelphie na loňský šampionát.

Tehdy se dva „Letci“ potkali na ledě jako protihráči. A na ledě si nic nedarovali. „Hned mi dal krosček. Naštvalo mě to, otočil jsem se a sekl jsem do něj. Říkal jsem si, co sakra dělá, ale zase jsem měl radost, že se mi ta sekyra opravdu povedla. Když jsme pak usedli na střídačku, křičeli jsme na sebe celý zápas. Ale máme k sobě posledních pět šest let hodně blízko,“ říká Kanaďan.

Kanada je favorit, ale nesmíme hrát bojácně, říkají hokejisté před zápasem s Kanadou

Číst článek

Na situaci si pamatuje i český hokejista. „Bylo tam nějaké špičkování. Girouxem jsme výborní kamarádi, ale na ledě neznáme bratra. Když proti sobě hrajem, jdeme do sebe jak zarputilí psi. V Praze jsem mu dal krosček, on mě švihnul do lýtek. Ale po zápase jsme si podali ruce, dali si pivo a bylo to dobré,“ usmívá se Jakub Voráček.

Ve Flyers hraje i Michal Neuvirth. Je tak možné, že se Giroux objeví před brankou dalšího spoluhráče. Osekávání ale nechystá. To si nezaslouží, na to je moc hodný. V minulé sezoně nám hodně pomohl. Výborně se předvedl pak i v play-off. Myslím si, že by to měla být česká jednička pro Světový pohár,“ říká Claude Giroux.

Zřejmě se nespletl. Podle předzápasového rozbruslení se opravdu zdá, že českou klec bude hájit Michal Neuvirth.

František Kuna, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme