Příležitost vytvořit další Výběr Evropy už asi nebude, tvrdí zklamaně obránce Chára

Po dvanácti letech se hrál opět výjimečný turnaj s názvem Světový pohár. Souboj nejlepších hokejistů světa vyhrála podle očekávání Kanada, fanoušci si budou ale pamatovat i další události z průběhu turnaje. Ti čeští hlavně konec národního týmu už v základní skupině.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Obránce Výběru Evropy Zdeno Chára

Obránce Výběru Evropy Zdeno Chára | Zdroj: Reuters

„Je to zážitek. Je to akce, o které každý hokejista sní. Řekl bych, že se to dá skoro srovnat s olympiádou. Hrají tady nejlepší hráči na světě, takže jsem moc rád, že jsem tady byl,“ hodnotil turnaj Jakub Nakládal.

Čechům naději na postup ze skupiny zhatila prohra v prodloužení s Výběrem Evropy. A právě tento výsledek naopak nasměroval partu kapitána Kopitara do finále.

Přehrát

00:00 / 00:00

Světový pohár v hokeji skončil. Budoucnost Výběru Evropy, který došel až do finále, je nejistá

„Myslím, že to byl jednorázový nápad. Už se to asi opakovat nebude. Možná že se mýlím, ale složit takový tým je dost těžké. A jestli bude vůbec příležitost vytvořit turnaj, kde budou dva nové týmy. Hodně z nás mluví o tom, že to bylo poprvé a asi i naposled,“ říká - trochu smutně - Zdeno Chára o budoucnosti Výběru Evropy pro další Světový pohár.

A právě tento tým hodně překvapil svojí finálovou účastí. Hokejový svět ale bavil i další nově vzniklý tým. Výběr hráčů ze severní Ameriky do 23 let sice neprošel do play-off, ale mladíkům, jako jsou McDavid nebo Matthews, se asi hezky poslouchala slova chvály od legendy Wayna Gretzkého.

Světový pohár vyhráli Kanaďané. Rozhodující gól dali Výběru Evropy 44 sekund před koncem

Číst článek

Ten také hrdě řekl, že nejlepší je Kanada a Sidney Crosby, který to potvrdil ziskem ceny pro nejužitečnějšího hráče.

„Není to jednoduché. Každý chce hrát za Kanadu, ale ta očekávání jsou prostě obrovská. O to je to pak příjemnější vyhrát doma. Být hokejista na té nejvyšší úrovní právě tady je výjimečné z několika důvodů, ale tím hlavní je prostě zábava,“ uvedl kanadský kapitán.

František Kuna, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme