Primátor Kladna kritizuje hokejové Rytíře. Vadí mu, že klub nikdo nevede

Hokejisté Kladna mají za sebou nejhorší sezonu v historii. Situace klubu se ale nezlepšuje, a do vedení Rytířů se proto v regionálním tisku opřel primátor Kladna Milan Volf, tedy zástupce spoluvlastníka klubu. Nelíbí se mu také, že Rytíři prakticky nemají vedení, jen většinového majitele Jaromíra Jágra v zámoří a tiskového mluvčího.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kladenský zimní stadion září po rekonstrukci novotou

Kladenský zimní stadion září po rekonstrukci novotou | Foto: Petr Kadeřábek | Zdroj: Český rozhlas

„Platit první ligu a dávat 30 milionů z města je opravdu velký přepych. Také odmítám typ komunikace jako: Bez města to nejde, dejte nám peníze, ale moc se v tom nehrabte. To nejde,“ nechal se slyšet primátor Kladna Milan Volf.

„Takže pokud dáme peníze, bude to tak, aby to bylo v souladu s veřejnou podporou a viděli jsme, že hrajeme na to, abychom postoupili do extraligy. To je alfa a omega z pozice města Kladna,“ dodal Volf.

Přehrát

00:00 / 00:00

Kladenský magistrát je nespokojený se situací v tamním hokejovém klubu. Město chce dál Rytíře podporovat, jen pokud budou směřovat do extraligy

Kladenský hokejový klub vlastní ze 70 procent Jaromír Jágr, zbývajících 30 procent je v majetku města. I proto se nejvyšší muž kladenské radnice do vedení klubu pustil. Nejvíce mu vadí, že Rytíři prakticky nemají vedení.

„Není možné, aby byl oddíl řízen z Ameriky, aby tady trenéři a mužstvo byli pod kamerovým systémem a Jaromír se na to koukal v Americe a dával povely. Z mého pohledu je potřeba, aby tam byli lidé, kteří budou mít nejen zodpovědnost, ale i kompetence,“ vysvětlil Milan Volf.

V Kladně po celou uplynulou sezonu chyběl výkonný ředitel klubu, v polovině navíc odešel i sportovní manažer. Oficiálně je tak vedle majitele Jaromíra Jágra - který je v zámoří - v managementu jen tiskový mluvčí Vít Heral.

„Dost práce odvedl Jaromír Jágr starší jako zmocněnec svého syna. Personální obsazení v klubu na manažerských postech bych v tuto chvíli nechtěl komentovat, protože to je ještě předčasné,“ nechtěl se Vít Heral pouštět do spekulací o tom, kdy a kým, popřípadě zda vůbec budou manažerské posty v klubu obsazeny.

Milan Volf, lídr vítězné Volby pro Kladno v kladenských komunálních volbách | Foto: Pavel Kozler

Kritika z úst primátora i nejasnosti ohledně vedení klubu ale nebudí u fanoušků důvěru. Podle některých je to začátek konce jednoho z nejúspěšnějších hokejových klubů naší historie.

„Jaromír Jágr rozhodně vnímá veškeré podněty, které jdou od fanoušků, veřejnosti, partnerů i od statutárního města Kladna. Věřím, že začátek konce kladenského hokeje to není, že náš klub se zvedne a že v první lize bude pokračovat co nejkratší možnou dobu. Vyřazení ve čtvrtfinále play-off první ligy je obrovské zklamání, musíme se z něj vzpamatovat a musíme udělat kroky, které další zklamání vyloučí,“ konstatoval mluvčí klubu.

Tým ještě není kompletní

K tomu, aby se slova Víta Herala naplnila, ale musí Rytíři už teď skládat tým, který by v příští sezoně do Kladna extraligu vrátil. Milan Volf, sám bývalý aktivní hokejista a také někdejší výkonný ředitel klubu má ale obavy, že se ho nepodaří dostat zpátky mezi elitu ani v nadcházející sezoně. Vadí mu to, jakým způsobem se tým pro příští sezonu formuje.

Přehrát

00:00 / 00:00

Primátorovi Kladna Milanu Volfovi se nelíbí především absence vedení hokejového klubu Rytířů a způsob formování týmu pro příští sezonu

„V prosinci se staví mužstvo na příští rok, tady se to tak nedělá. Do mužstva nikdo nesahal, bude se čekat, až Jaromír Jágr přijede. On řekne, že mužstvo je bezvadné, postaví to nejlevnější, co se dá, a budeme platit hráče až od září nebo od srpna, abychom ušetřili, a zkusíme, jestli náhodou nepostoupíme. To je způsob, na který odmítám jít a který se musí vykomunikovat. Příští rok zcela evidentně nepostoupíme, protože to už by mužstvo muselo být spolu a připravené,“ prohlásil kladenský primátor.

V klubu ale takové obavy nemají, a i přes sezonu NHL a z toho plynoucí zaneprázdněnost majitele Rytíř, stavba týmu pro příští sezonu už začala.

„V tuto chvíli Jaromír Jágr přemýšlí o tom, které hráče bude chtít na příští sezonu, takže uplatňujeme opce, které můžeme u hráčů současného kádru uplatnit. Březen je měsíc k tomu, aby se Jaromír Jágr rozhodl, co s kádrem dál, aby utvořil kostru týmu pro další ročník,“ řekl tiskový mluvčí kladenských Rytířů.

Smlouvy v tuto chvíli podepisuje s hráči Jaromír Jágr starší, který má od svého syna plnou moc řídit klub v jeho nepřítomnosti. Poslední slovo ale bude mít přesto útočník Floridy po svém návratu ze zámoří.

Jaromír Jágr se kromě kariéry v NHL věnuje i kladenským Rytířům, které vlastní | Foto: Filip Jandourek

Zda se ale okamžitě po skončení sezóny vrhne do práce s kladenským týmem, bude záležet také na tom, jestli se místo manažerské práce nebude prát o světový titul na domácím šampionátu.

„Těžko soudit, ale pokud bude mít Jaromír chuť si turnaj zahrát, tak si myslím, že jeho hráčská duše zavelí a na šampionát půjde. Já se i domnívám, že by to klubu neuškodilo, naopak Jaromír Jágr je i jeho tváří a tváří spousty partnerů, čili co se týče marketingu a vztahů s partnery, jeho start na mistrovství světa by byl jedině přínosem,“ uzavřel Vít Heral.

Petr Kadeřábek, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme