Příprava na Světový pohár je skvěle zorganizovaná, pochvaluje si Voráček

Po přeletu do Pittsburghu a jediném tréninku je tu pro hokejovou reprezentaci poslední přípravný zápas na Světový pohár. Ve středu v půl desáté večer by měla podle Jakuba Voráčka proti Výběru Severní Ameriky do 23 let hodně pomoci i příprava mimo led.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jakub Voráček

Jakub Voráček | Foto: Český rozhlas

„Dali jsme si nějaký steak, tak jsme ho vybruslili. Myslím, že má tedy každý stejnou váhu jako před třemi dny,“ říká Jakub Voráček.

Volný den tak trochu vybízel k tomu, aby si hokejisté zašli na to, co mají rádi. Vděčné téma jídla ale musí v den poslední přípravy na Světový pohár stranou. Tohle je turnaj těch největších profesionálů jak na ledě, tak i mimo něj.

Přehrát

00:00 / 00:00

Má to úroveň, v nároďáku jsem takové přípravy nikdy nezažil, říká před začátkem SP hokejista Jakub Voráček

„Má to úroveň, v nároďáku jsem takové přípravy nikdy nezažil. I organizační věci jsou na vysoké úrovni, všechno klape, není žádný problém, všechno je na čas, takže i to nám pak dodává pohodu, že víme, do čeho jdeme. Je to výborně zorganizované,“ líčí hráč Philadelphie.

Oproti mistrovství světa v Praze před rokem a čtvrt v uvozovkách sebral kapitánské céčko Voráčkovi Plekanec. Útočník Philadelphie má ale i tak jednu z vůdčích rolí v týmu.

„Když se něco probírá, tak to řešíme v hloučku a pak padne rozhodnutí. Tohle je asi nejlepší parta, co jsem v nároďáku zažil,“ porovnává Voráček.

Sparta a Třinec zvítězily ve finálových reprízách. V extralize se dařilo domácím týmům

Číst článek

Času na přípravu na ledě je minimum, počet tréninkových hodin striktně nastavila NHL, a tak je nutné tužit partu i u taktické přípravy.

„Videa mají úroveň a jsou dobře připravena. Zápasy budou rozhodovat detaily – jedna dvě chyby můžou rozhodnout zápas nebo celý turnaj. Příprava je dobrá a kvalitní, takže doufám, že nám to pomůže,“ dodává reprezentační útočník.

František Kuna, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme