Přišly na poslední chvíli, zapadly výborně. Hradci pomáhají na Spengler cupu tři posily

Hokejisté hradeckého Mountfieldu využili možnost posílit tým, startující na Spenglerově poháru v Davosu, o tři cizí hráče. Dres Mountfieldu oblékli ve vítězné premiéře proti Jekatěrinburgu dva Kanaďané a český reprezentant Lukáš Lhoták.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Lhoták (vlevo) a Rok Tičar z Jekatěrinburgu

Lukáš Lhoták (vlevo) a Rok Tičar z Jekatěrinburgu | Zdroj: ČTK

Hradec může na Spengler Cupu odehrát i pět zápasů v pěti dnech, to vše navíc v nadmořské výšce rovnající se vrcholu Sněžky. I proto se tři posily hodily bránce Ehrhardt a útočníci Monett s Lhotákem.

„Jsou to kluci, kteří si na nic nehrají, jsou velice pozitivní a přátelští, v tom nebyl problém. Navíc mluví výborně anglicky, my máme taky kluky, co hodně mluví, i cizince, takže ani v komunikaci není problém. Jsme spokojení, že takhle zapadli,“ chválil po zápase s Jekatěrinburgem kouč Václav Sýkora.

Hradec Králové zdolal při premiéře na Spengler Cupu Jekatěrinburg

Číst článek

Lukáš Lhoták naskočil do zápasu po jednom tréninku se svými novými spoluhráči, v prvním zápase nastoupil v útoku s Monnetem a Köhlerem.

„Byl jiný systém, noví kluci, trenéři. Bylo to úplně něco jiného než švýcarská extraliga. S trenéry jsem probíral taktiku, co mám všechno dělat a tak… Myslím, že jsem to zvládnul suprově,“ přemýšlí útočník, který jinak působí ve švýcarském Ambri.

S celou trojicí hradečtí trenéři v rámci možností pracovali. „Pro kluky taky není jednoduché naskočit do týmu, který neznají. Ale v systému hry to není velká změna. Když jsme s nimi projížděli organizaci hry, říkali, že podobně to hrají v klubu. Myslím, že odvedli dobrou práci,“ říká trenér Pavel Hynek.

Dnes by se proti Luganu měla hostující trojice v barvách Hradce představit znovu, stejně jako borci, kteří včera odpočívali - včetně gólmana Ondřeje Kacetla. Zápas o postup do semifinále začíná pět minut po třetí hodině odpoledne.

Tomáš Lörincz, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme