Problémem reprezentace je rychlost, trenéři opět míchají složením útoků

Český hokejový tým se na letošním mistrovství světa vyznačuje častými změnami ve složeních jednotlivých formací jak před zápasem, tak během něj. Proti Švýcarsku si reprezentace může naposledy vyzkoušet změny před klíčovým čtvrtfinále.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

K Jaromíru Jágrovi se do středu třetího útoku přesunul Jiří Novotný

K Jaromíru Jágrovi se do středu třetího útoku přesunul Jiří Novotný | Zdroj: ČTK

„Když jsme dopsali Michala Vondrku, tak je ve třetím útoku. Je tam ještě Kovář a Hertlík,“ prozradil asistent trenéra Ondřej Weissmann.

První útok opět trénoval ve složení Voráček, Sobotka, Erat, ve druhé formaci se k Jaromíru Jágrovi přidali Novotný s Červenkou. Čtvrtý útok zůstal stejný se Simonem, Koukalem a Zaťovičem. „Ale ještě vyzkoušíme další varianty,“ plánuje pomocník kouče Růžičky.

Přehrát

00:00 / 00:00

Složení útoků před dnešním zápasem se Švýcary zjistil reportér ČRo Štěpán Pokorný

Hra v útoku ale české trenéry trápí nejméně. Nejhorší je z pohledu trenérů přechod z obrany do útočné třetiny. „Pomalu otáčíme hru, pořád se vracíme s kotoučem za vlastní branku. A přihrávky jsou pomalé. Potřebujeme to prudší, rychlejší, aby měli hráči čas na rozhodnutí,“ odhaluje slabiny hry člen trenérského týmu.

„Pokud je pomalý kotouč, tak na něj obránce startuje a útočník má málo času, aby něco vymyslel nebo ho zpracoval,“ vysvětluje Wiessmann. O definitivní sestavě ale bude jasno nejdříve po dopoledním rozbruslení.

V posledním zápase skupiny čeká národní tým Švýcarsko, těžký protivník, se kterým měla reprezentace v posledních zápasech velké problémy.

Čtvrtfinálové zápasy v Praze jsou vyprodané. Na finále zbývají poslední lístky

Číst článek

„Tým je zkušený, nejsme v žádné euforii, že jsme vyhráli víc zápasů za sebou. Trenéři na nás zvyšují tlak na tréninku i v kabině. Je dobře, že nikdo není uvolněný, půjdeme do toho naplno,“ slibuje Jiří Novotný, který by měl i dnes pomáhat coby centr v jedné formaci Jaromíru Jágrovi.

Zápas Česko Švýcarsko začne ve 20 hodin a 15 minut a na našem webu ho můžete poslouchat v přímém přenosu, stejně jako na Radiožurnálu.

Štěpán Pokorný, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme