Prospal je vděčný za šanci u hokejové reprezentace. Fantazie, neskrývá nadšení

Není to tak dlouho, co hokejista Václav Prospal zakončil aktivní kariéru. Během ní si mimo jiné zahrál na tehdy veleúspěšném Světovém poháru v roce 2004. Teď ho po dvanácti letech čeká stejná akce. Prospal na ní ale tentokrát bude stát na lavičce coby asistent trenéra Josefa Jandače. A na turnaj se podle svých slov nesmírně těší.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Práce s hokejovými reprezentanty Václava Prospala baví

Práce s hokejovými reprezentanty Václava Prospala baví | Zdroj: ČTK

Z Václava Prospala je cítit velká pokora z šance, kterou dostal.

„Je to pro mě neskutečná životní zkušenost. Na Světovém poháru budou nejlepší hráči na světě. I v českém týmu jsou až na pár zraněných ti nejlepší. Být s nimi na ledě je zážitek,“ těší se Prospal.

Na druhou stranu to, že trenér Josef Jandač ukázal právě na něj, nepřekvapí. Prospal velmi dobře zná prostředí Světového poháru z druhé strany – s hokejkou v ruce a bruslemi na nohou.

Přehrát

00:00 / 00:00

Pro Václava Prospala je možnost působit u české hokejové reprezentace obrovskou zkušeností a zároveň zážitkem

„Ještě bych si klidně rád zatrénoval, jenže už to bohužel nejde. Jsem na druhé straně, ale je to fantazie,“ říká bývalý hokejista Tampy Bay či Ottawy a dalších zámořských klubů.

Stejně jako Prospal si rád zatrénoval i další asistent Jaroslav Špaček, který se zapojil do některých cvičení. Oba společně – poměrně krátce po konci aktivní kariéry – nastoupili k národnímu týmu. A podle Prospala to může mít i drobná úskalí.

„Pořád je tam pár hráčů, s kterými jsem hrával nebo se s nimi znám. Nejsem tady od toho, abych po nich řval. Přišli jsme s jedním cílem, a to je uhrát pořádný výsledek. Trenéři se scházeli pomalu celé léto, takže věříme, že čas a příprava se nám zúročí, protože kluci pracují velmi dobře,“ chválí Prospal.

Zkušenosti od hráčů z NHL a národního týmu se reprezentantům musí hodit. „Každý člověk se posouvá dál, čas nejde zastavit. Nesmírně si vážím toho, že tady můžu být a že jsem takovou šanci od Pepy (Josefa Jandače – pozn. red.) dostal,“ dodává jednačtyřicetiletý rodák z Českých Budějovic.

Hokejovou reprezentaci čeká už jen jeden ostrý trénink v Praze a pak odcestují na čtvrteční přípravný zápas proti Rusům v Petrohradu.

František Kuna, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme