Proti Kanadě bude chytat Pavelec, do sestavy se vrací útočník Hertl

Trenér hokejové reprezentace Vladimír Růžička pozměnil před večerním duelem s Kanadou sestavu. Do branky se poprvé od začátku postaví Ondřej Pavelec, který už při utkání s Lotyšskem střídal původní jedničku Alexandra Saláka. Zranění do hry nepustí Jakuba Klepiše, na soupisku se naopak vrací jméno jiného útočníka Tomáše Hertla.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kaspars Saulietis se přes Jana Hejdu snaží ohrozit branku Ondřeje Pavelce

Kaspars Saulietis se přes Jana Hejdu snaží ohrozit branku Ondřeje Pavelce | Foto: Český rozhlas

Do hry nezasáhne Jakub Klepiš, který v duelu s Lotyšskem dostal několik tvrdých úderů. „Klepiš dostal volno, které podle lékařů potřebuje. Má nějaké naraženiny. Naopak se vrací Tomáš Hertl,“ prozradil asistent trenéra Ondřej Weissmann po dopoledním tréninku.

Kvůli tomu bude muset národní tým pozměnit nejen složení jednotlivých útoků, ale také přesilovkových formací. A zejména v té druhé se bude kvůli Klepišově zranění nejspíš znovu střídat více hráčů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Změny v sestavě pro zápas s Kanadou na tréninku přiblížil asistent trenéra Ondřej Weismann

„Důležité je, komu se v zápase daří. Pokud se někomu daří více, tak je lepší ho zařadit i do přesilovky,“ podotkl Ondřej Weissmann.

Oproti duelu s Lotyšskem tak zůstanou stejné jen čtvrtý útok a obranné dvojice. „Pořád zkoušíme. Doufám, že máme před sebou ještě hodně utkání. Hledáme ideální variantu, což si vynucuje drobné šrámy,“ říká s klidem a lehkým úsměvem na rtech asistent kouče Růžičky.

Pro jeho svěřence půjde o mimořádně obtížnou zkoušku. Kanaďané zatím na šampionátu neztratili ani bod, dostali jediný gól a sami jich nastříleli už šestnáct. „Mě to nevystrašilo a doufám, že ani hráče,“ podotkl.

Český tým prověří suverénní Kanada. Přivezla All Star tým, varuje Jágr

Číst článek

Úvodní vysoká vítězství Kanady národnímu týmu uškodí spíše při odpoledním rozboru u videa. „Moc toho vidět není. Odehráli tady jednoznačné zápasy, které byly rozhodnuté v první třetině, soupeři pak trošku povolili. Potřebovali jsme je vidět proti lepšímu soupeři,“ ví Ondřej Weissmann.

Jaké mezery trenéři v kanadské hře našli a jak toho případně česká reprezentace využila, můžete poslouchat od 20.15 na Radiožurnálu či streamu Český rozhlas Sport na našem webu.

Martin Charvát, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme