Proti Norům bude chytat Furch, Židlického trenéři do Moskvy nepovolají

Čeští hokejisté nastoupí ve čtvrtek na mistrovství světa proti Norům v brance s Dominikem Furchem. Trenéři národního týmu také rozhodli, že nepovolají na šampionát Marka Židlického. 39letého hokejistu New York Islanders nebudou kontaktovat, protože nechtějí měnit složení obrany.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V brance proti Rusům začne Dominik Furch

V brance proti Rusům začne Dominik Furch | Zdroj: ČTK

„Dohodli jsme se, že Marka Židlického, pro kterého už skončila sezona, povolávat nebudeme. Protože ti hráči, co jsou tady, hrají zatím dobře a nechceme nikoho vyndávat. Není to tak, že bychom nevěřili Markovi, který toho hodně odvedl pro národní tým, ale chceme dát prostor klukům, kteří se připravovali tady s týmem,“ vysvětlil asistent kouče Vůjtka Josef Jandač.

I tak budou čeští trenéři nadále sledovat situaci v play-off NHL, žádné konkrétní jméno od nich ale nezaznělo.

Přehrát

00:00 / 00:00

Proti Norsku bude v české bráně chytat Dominik Furch, rozhodli trenéři národního týmu

Před zítřejším utkáním s Norskem rozhodli trenéři i o brankáři. „Chytat bude Dominik Furch. První utkání mu špičkově vyšlo, pak dostal dvakrát prostor Pavel Francouz. Chceme tíhu rozložit na oba brankáře a Furch stál, proto ho volíme,“ uvedl asistent trenéra.

Dominik Furch si nevybavuje, že by proti Norsku někdy chytal, může mu sice pomoci příprava u videa, ale moc dobře ví, že to není všechno.

„Když se podíváme na nějaké záběry, třeba jak mají nacvičené přesilovky, tak to může být ošemetné, protože hokej je rychlý. Můžu se kouknout na to, jaké mají běžnější zakončení, ale spoléhat na to nejde,“ říká Furch.

Za Nory hraje na mistrovství světa třeba Zuccarelo z New Yorku Rangers, nebezpečný bude třeba i Olimb, ale připravovat se na soupeře takhle individuálně, to Furch nechce.

„Může to být dobrý, když budu vědět, že tenhle hráč střílí pořád nad lapačku, ale pak mi to může šoupnout třeba nad vyrážečku, takže na to nejde stoprocentně spoléhat,“ vysvětluje český gólman.

Čeští hokejisté měli dva volné dny, ale i během nich si pustí televizi a sledují jiné zápasy. A Dominik Furch by nechtěl, aby v uvozovkách 'předvedl to', co švýcarský gólman Berra, který dostal gól od vzdálenější modré čáry.

Nic nám nechybí, hlavně jídlo je kvalitní, chválí si ubytování v Moskvě čeští hokejisté

Číst článek

„Kdo v té bráně nestál, tak to asi těžko pochopí. Když puk není trefený ideálně, tak kolikrát zaplave jako fotbalový balón při přímém kopu,“ srovnává Dominik Furch.

„Ta volba platí pouze pro jedno utkání. Jak to bude příště, nevíme. Nechceme se tím zbytečně zatěžovat,“ uvedl asistent trenéra Jandač a s tím platí, že národní tým nemá na mistrovství světa jasně danou brankářskou jedničku.

Český tým měl dnes na programu týmové oficiální focení pro Mezinárodní hokejovou federaci a poté trénink. Po hodinové přípravě si Jandač pochvaloval den volna, který si včera celé mužstvo dopřálo.

„Uvítali jsme to všichni, protože rozjezd byl náročný - tři zápasy ve čtyřech dnech. Takže jsme chtěli, abychom si všichni odpočinuli, včetně nás. Bylo krásné počasí, tak jsme si udělali trošku výlet a vyčistili jsme si hlavy. Pomohlo to a teď už se musíme zase připravit. Trénink vypadal dobře, zítra proběhne rozbruslení a půjdeme znovu na to,“ uzavřel Jandač.

Jan Suchan, František Kuna, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme