První extraligový gól útočníka Energie Jaromíra Kverky zastínila porážka

Je to pro hokejistu určitě vzácná chvilka, když se dočká svého prvního extraligového gólu. Karlovarský útočník Jaromír Kverka si splnil tohle přání v minulém kole na ledě Mladé Boleslavi. Když ale po prohraném utkání držel v ruce kotouč, který poslal do soupeřovy sítě, netvářil se dvakrát nadšeně.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karlovarský brankář Habal pustil jediný gól, Hradec nebyl nebezpečný

Karlovarský brankář Habal pustil jediný gól, Hradec nebyl nebezpečný | Zdroj: ČTK

„Puk si asi nechám. Prvním extraligovým gólem jsem si náladu ani moc nespravil, ze zápasu jsem spíš zklamaný,“ neskrýval rozporuplné pocity 22letý útočník Energie.

Neopomenul ani momenty, které se spolupodepsaly na výsledku zápasu. „Za stavu 1:0 jsem jel sám na brankáře, ale nedal jsem. Neproměnit takový nájezd je horší, než udělat chybu,“ má jasno Kverka, který ještě zbytečným faulem připravil svůj celek o možnost hrát přesilovku pět na tři.

Přehrát

00:00 / 00:00

Útočník Karlových Varů Jaromír Kverka popsal své pocity po první extraligové trefě

Vracet se po takovémto prohřešku na střídačku není zrovna záviděníhodný úděl. Zvláště když tam čeká v roli asistenta trenéra provinilcův otec, Jaromír Kverka starší.

„Nic mi neříkal, ale stačí mi, když vidím, jak se kouká. Vím, že jsem udělal velkou chybu a že je zle. Mrzí mě, že jsem tím potopil tým,“ sypal si popel na hlavu.

Rozhodně ne každý hráč má tu smůlu, aby komentář k nepovedenému utkání musel poslouchat i doma. „Jsem na to zvyklý, doma se mi ani moc spát nechce,“ usmívá se Kverka.

Pozorně naslouchat hlasu zkušenějších - to je hokejové přikázání, které se snaží mladý útočník poctivě naplňovat. A třeba i ve vztahu k Radku Dudovi, po jehož boku teď nastupuje v první útočné formaci Energie.

„Hodně nás péruje, ale beru to jako super školu. Poukazuje na detaily, které dělají velké hráče. Zápas od zápasu se cítím lépe a lépe, posouvám se dopředu,“ uzavřel Kverka, který může další zkušenosti nabrat v nedělním domácím utkání proti pražské Slavii.

Aleš Procházka, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme