První potyčka Kempného v NHL. Český obránce bránil vítěznou sérii Chicaga

Hokejisté Chicaga vyhráli sedmý zápas v řadě. Na výhře 2:1 po prodloužení v St. Louis se podílel i obránce Michal Kempný, který strávil na ledě přes třináct minut a stihl první drobný konflikt své zámořské kariéry.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Kempný

Michal Kempný | Zdroj: Reuters

Ze dvou českých obránců v sestavě Blackhawks dostává více příležitostí ten mladší. Michal Rozsíval v zápase proti St. Louis seděl pouze na tribuně a sledoval snažení svých spoluhráčů i Michala Kempného.

Vedení zařídil Blackhawks Slovák Marián Hossa, už po 82 sekundách dorazil střelu Gustava Forslinga a skóroval už posedmé v sezoně. Pak se ale favorit zápasu zasekl a musel se bránit nájezdům Blues.

Kempný se do bránění náskoku zapojil i svou první potyčkou. Ve druhé třetině souboj u mantinelu skončil pošťuchováním s Davidem Perronem. Na bitku ale nedošlo. Čech byl rychle na zádech a rozhodčí oba kohouty rychle uklidnili a poslali na trestné lavice.

St. Louis se nakonec podařilo vyrovnat 2 minuty před koncem. Bod zařídil Alex Pietrangelo ranou od modré čáry. Ten druhý za výhru pak přinesl do kabiny Chicaga Panarin hned po 25 sekundách prodloužení. Blackhawks tak vyhráli sedmý zápas v řadě a jsou druzí v Západní konferenci.

60 minut hrací doby nerozhodlo ani zbylé dva zápasy programu. Columbus odehrál Anaheim 3:2 po prodloužení, Ottawa zvítězila v Buffalu až po nájezdech.

Statistika NHL:
Columbus - Anaheim 3:2 v prodl. (2:0, 0:1, 0:1 - 1:0)
Branky: 2. Jenner, 6. Saad, 62. Werenski - 38. Rakell, 42. Ritchie. Střely na branku: 18:32. Diváci: 10.250. Hvězdy zápasu: 1. Werenski, 2. Jenner, 3. Johnson (všichni Columbus).

St. Louis - Chicago 1:2 v prodl. (0:0, 0:1, 1:0 - 0:1)
Branky: 58. Pietrangelo - 22. Hossa, 61. Panarin. Střely na branku: 28:30. Diváci: 18.704. Hvězdy zápasu: 1. Crawford (Chicago), 2. Allen (St. Louis), 3. Panarin (Chicago).

Buffalo - Ottawa 1:2 po sam. nájezdech (1:0, 0:1, 0:0 - 0:0)
Branky: 3. Baptiste - 28. Dzingel, rozh. nájezd Ryan. Střely na branku: 32:29. Diváci: 17.884. Hvězdy zápasu: 1. Condon (Ottawa), 2. Lehner (Buffalo), 3. Dzingel (Ottawa).

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme