Prvoligovým týmům ztěžují návrat na vrchol posily soupeřů z extraligy

Kladno, Jihlava, České Budějovice a Slavia. Čtyři hokejové týmy se slavnou minulostí, které usilují o návrat do extraligy. Jejich fanoušci ale nad aktuálními výsledky mnohdy kroutí hlavou. Není totiž výjimkou, že aspiranti na postup do baráže prohrají s papírově mnohem slabším soupeřem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kladenský zimní stadion září po rekonstrukci novotou

Kladenský zimní stadion září po rekonstrukci novotou | Foto: Petr Kadeřábek | Zdroj: Český rozhlas

„Kamkoli jedeme, nevíme, kdo proti nám nastoupí. Jedete do Litoměřic a najdete tam šest lidí z Hradce Králové, z nichž pět teď hraje extraligu,“ říká trenér kladenských Rytířů Jindřich Lidický.

Poukazuje tím na fakt, že prvoligové týmy sloužící jako farmy extraligových celků nasazují proti aspirantům postupu posily za svých mateřských klubů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hokejová první liga přináší v letošní sezoně celou řadu překvapivých výsledků. Více Petr Kadeřábek

Jenže proti ne tolik ambiciózním týmům v soutěži farmářské týmy posilovány nejsou, alespoň ne v takové míře, a tak není o překvapivé výsledky nouze.

„Je to spíše zapeklité pro diváky, protože se začnou chytat za hlavu. Předevčírem dostanou 6:1 bůhvíkde a přijedou vám sem a vy tady vyhrajete o prsa 3:2 nebo s nimi prohrajete,“ vysvětluje Lidický.

„Trenéři nebo hráči to vědí, ale lidi nemají takový přehled, což je logické, a sestava jim pak nic neřekne, jsou tam úplně jiná jména. Kdyby se to porovnalo, bylo by to vidět,“ dodává.

Hezky se na to dívá, ale...

Mohlo by se tedy zdát, že hráči z týmů, proti kterým nastupují farmářské celky posílené o extraligové hokejisty, budou hodně naštvaní. Už jen proto, že takové zápasy je stojí nejen cenné body, ale pokaždé i spoustu sil.

„Ani si to tak nepřipouštíme. Mě tyto zápasy těší a vyhovují spíš než nějaké jednoznačné. I pro lidi to musí být líbivý hokej, že to je nahoru a dolů, že to nehrají žádní amatéři. Jsme od toho placení, jsme profesionálové jako v extralize a tak by to na ledě mělo vypadat,“ myslí si aktuálně nejlepší prvoligový kanonýr, kladenský Vítězslav Bílek.

Jeho trenér Jindřich Lidický našel ještě další pozitivum, ale také jedno varování. „O to asi zase je soutěž kvalitnější, protože tam nastupuje fůra extraligových hráčů.“

„Velký problém to potom může dělat v play-off, pokud tam hráči budou moci být - protože tam je nějaká hranice, když odehrají něco v extralize, tak tam být nemůžou - ale taková jsou pravidla a my se tomu musíme přizpůsobit,“ uzavírá smířeně kladenský trenér.

Petr Kadeřábek, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme