Rakousko vyhrálo nad Německem po nájezdech, stejně tak Finsko nad Běloruskem

První dvě třetiny diváci v ostravské %CEZ aréně marně čekali na gól a ve třetí části viděli hned čtyři. Každý tým dal po dvou, a když o vítězi nerozhodlo prodloužení, vyhrálo Finsko na samostatné nájezdy. Stejným výsledkem 2:2 skončil i souboj mezi Rakouskem a Německem, po nájezdech se radovali Rakušané.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rakousko vyhrálo nad Německem po samostatných nájezdech a přiblížilo se záchraně mezi hokejovou elitou

Rakousko vyhrálo nad Německem po samostatných nájezdech a přiblížilo se záchraně mezi hokejovou elitou | Zdroj: ČTK

V utkání skupiny A byli blíže ke gólu zatím překvapivě aktivnější Bělorusové. V 6. minutě trefil Gavrus trefil horní tyč, při další nepřehledné situaci musel hlavní rozhodčí požádat o pomoc videorozhodčího.

Ani v tomo případě se puk nedostal za brankovou čáru a tak finský gólman Pekka Rinne překonal rekord Jána Lašáka v neprůstřelnosti, který trval 202 minuty.

Ve finském dresu měl nejblíže ke gólu Barkov, ale na Kovala nevyzrál, stejně jako Jokipakka po přihrávce Aaltona.

Ani druhá třetina změnu skóre nepřinesla, i když střelecky byli daleko aktivnější hokejisté Finska. Ve třetí třetině se diváci dočkali hned čtyř gólů.

Do vedení se dostalo překvapivě Bělorusko a ukončilo rekordní neprůstřelnost brankáře Rinneho, která trvala 239 minut bez inkasovaného gólu. Finsko však dalo během jedné minuty dva góly a skóre otočilo.

V dramatickém závěru se Bělorusové odhodlali ke hře bez brankáře, vytvořili si velký tlak a nakonec střelou Kaljužného vyrovnali.

Jedinou šanci v prodloužení nevyužil Lepistö a o vítězi rozhodly samostatné nájezdy. V nich byli všichni tři Fini úspěšní, naopak hned první exekutor v běloruském dresu Kosticyn neproměnil.

V souboji Německa s Rakouskem začali aktivněji Němci, ale s přibývajícím časem se převaha dostala na hole rakouských hokejistů.

Největší šanci první třetiny neproměnil Rakušan Komarek, kterého do ideální střelecké pozice uvolnil Thomas Raffl.

A právě Thomas Raffl dokázal ve druhé třetině otevřít skóre zápasu, když překonal německého brankáře Endrase střelou mezi betony.

V úvodu třetí třetiny vyrovnal kapitán německých hokejistů Wolf, ale pět minut před vypršením šedesáté minuty vrátil Rakousku vedení Rotter.

Němci se ale nevzdali a stihli i podruhé vyrovnat. Reimer nahodil puk na rakouskou branku, brankář neviděl přes clonícího Krämmera a puk zaregistroval až v síti.

Prodloužení o vítězi nerozhodlo a v samostatných nájezdech byli šťastnější Rakušané. Heinrich a po něm Komarek předvedli vynikající zakončení, na straně Německa se prosadil pouze Rieder.

Mistrovství světa v hokeji:

Skupina A (Praha):
Německo - Rakousko 2:3 po sam. nájezdech (0:0, 0:1, 2:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 45. Wolf (Pietta, Müller), 58. Reimer (Kohl, Krämmer) - 35. T. Raffl (M. Raffl, Heinrich), 55. Rotter (Mühlstein), rozhodující sam. nájezd Komarek. Rozhodčí: Bulanov, Olenin (oba Rus.) - Pihlblad (Švéd.), Šefčík (SR). Vyloučení: 3:3. Bez využití. Diváci: 11.302.

Skupina B (Ostrava):
Finsko - Bělorusko 3:2 po sam. nájezdech (0:0, 0:0, 2:2 - 0:0)
Branky a nahrávky: 52. Donskoi (Lindell, J. Jokinen), 53. Hartikainen (Jaakola, Kempainen), rozhodující nájezd Donskoi - 46. Kovyršin (Stěpanov, Kulakov), 60. Kaljužnyj (S. Kosticyn, Gavrus). Rozhodčí: Stricker, Wehrli (oba Švýc.) - Semjonov (Est.), Tošenovjan (ČR). Vyloučení: 4:3. Využití: 1:1. Diváci: 8812 (vyprodáno).

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme