Rangers se rozstříleli na ledě Tampy, vyrovnali stav série na 2:2

Po dvou nepodařených zápasech finále Východní konference NHL hokejisté New York Rangers opět předvedli, proč vyhráli základní část soutěže. Čtvrtý zápas v Tampě vyhráli jednoznačně 5:1 a série se za stavu 2:2 opět stěhuje do New Yorku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Henrik Lundqvist v brance Rangers kryl téměř čtyři desítky střel

Henrik Lundqvist v brance Rangers kryl téměř čtyři desítky střel | Zdroj: Reuters

Jezdcům byl hlavní oporou brankář Henrik Lundqvist. Švéd, který v posledních dvou utkáních pustil dohromady 12 branek ve čtvrtém zápase kryl 38 z 39 pokusů Lightning a po zásluze byl vyhlášen první hvězdou utkání.

Lundqvist inkasoval pouze ve 32. minutě z hole Stevena Stamkose, který vyrovnával na 1:1. Pak už se ale prosazovali pouze Rangers. Kreider s Yandlem poslali newyorský tým do trháku. Ve třetí třetině pak dvěma využitými přesilovkami St. Louis a Nash završili výhru 5:1.

Češi v dresu Lightning se tentokrát neprosadili. Ondřej Palát za 17 a půl minuty na ledě pouze jednou vystřelil, obránce Andrej Šustr strávil ve hře o 3 minuty méně.

Za stavu 2:2 se série k pátému zápasu stěhuje do New Yorku. V Západní konferenci bojují Chicago s Anaheimem. Za stavu 2:1 pro Ducks je na programu čtvrtý zápas v Chicagu.

Semifinále play off NHL - Východní konference - 4. zápas:
Tampa Bay - New York Rangers 1:5 (0:1, 1:2, 0:2)
Branky: 32. Stamkos - 18. a 52. Nash, 36. Kreider, 38. Yandle, 46. St. Louis. Střely na branku: 39:24. Diváci: 19.204. Hvězdy zápasu: 1. Lundqvist, 2. Nash (oba NY Rangers), 3. Killorn (Tampa Bay). Stav série: 2:2.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme