Ředitel Chomutova k prodeji licence Kladnu: Spekulace, normálně se připravujeme na sezonu

Hokejistům Chomutova začala příprava na novou sezonu. Hráče i členy realizačního týmu ale trápí nejistota, co s klubem bude. Fanoušci a některá média totiž spekulují o přesunu extraligového týmu do Kladna.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

SD Aréna Chomutov

SD Aréna Chomutov | Foto: ŠJů, Creative Commons Attribution 4.0 International

„Právě proto, že jsem místní, mám tak trochu obavu, že bych se zase musel stěhovat. Nebo vůbec nevím, co by se dělo. Mám obavu, ale nic konkrétního nevím,“ přiznal útočník Pirátů David Kämpf.

Ten už trénuje společně s dalšími mladými spoluhráči. Nové posily a zkušené opory se mají k mužstvu přidat podle původního plánu 10. července.

Přehrát

00:00 / 00:00

Marketingový ředitel Chomutova David Dinda vyvrací spekulace o prodeji extraligové licence Kladnu. Všichni reagují na něco, co není, říká

„Normálně se připravujeme na extraligovou sezonu. Samozřejmě že jsem něco slyšel, ale nevím o tom vůbec nic. Hodně by mě to mrzelo, samozřejmě,“ dodal kondiční trenér chomutovských hokejistů Petr Švehla.

Nejistota trápí také fanoušky Pirátů. Ti na chomutovském internetovém diskusním fóru trnou, že přijdou o extraligu.

„Všichni reagují na něco, co vlastně není. Na odchod kamsi, přitom nikdo neřekl, že to nastává nebo nastane. Dokonce to ani nebylo předmětem jednání na městě. Takže se přiznám, že nevím, z čeho fanoušci vycházejí,“ řekl obchodní a marketingový ředitel Pirátů David Dinda.

Podle něj se zaměstnanci chomutovského klubu připravují v běžném extraligovém režimu. „Neplánuju a nepočítám s tím, že by ta soutěž nebo klub měl někam odcházet. To si myslím, že tak to nastavené není,“ uvedl dále.

„Ale samozřejmě nevím, jaké kroky podniká majitel na své straně. My se však připravujeme na další extraligovou sezonu v Chomutově a nemám žádné zprávy o tom, že by to mělo být jinak,“ prozradil Dinda.

Piráti jednají s městem o navýšení podpory. O tom, jestli uspějí, by mělo být jasno nejpozději do konce května.

„Máme mládež na top úrovni v republice, po nějakých útrapách jsme se dostali do extraligy, kde jsme samozřejmě chvíli museli hledat nějakou cestu, jak v ní hrát důstojnou roli a kvalitně se zapsat do povědomí sportovních fanoušků, což se nám asi povedlo až letos,“ připustil David Dinda, který v chomutovském klubu pracuje dvanáct let.

David Kalvas Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme