Řídký vzduch, špatný led, náročný program. Na hradecké hokejisty v Davosu doléhá únava

Hokejový Spengler Cup musí být odehrát za pár dní. A tak na týmy čeká v nadmořské výšce kolem 1600 metrů hokejový maraton. Solidní tempo nabral i český účastník z Hradce Králové - Mountfield dnes ve čtvrtfinále čeká proti výběru Kanady už třetí zápas za 48 hodin.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaroslav Bednář měkký let v Davosu zná, ve Švýcarsku působil

Jaroslav Bednář měkký let v Davosu zná, ve Švýcarsku působil | Zdroj: ČTK

„Bylo to tu strašné. Když jsem sem přijel, dva měsíce trvalo, než si tělo trošku zvyklo. Během toho turnaje se to nijak nezlepší,“ varuje útočník Hradce Jaroslav Bednář. Zdejší téměř vysokohorské podmínky moc dobře zná, ve Švýcarsku hrál i za Davos.

„Navíc hala je teplá, led je hrozný, hrozně měkký. Brzo je na něm sníh, takže to není nic růžového,“ dodává další specifikum haly s dřevěnými tribunami i střechou.

Přehrát

00:00 / 00:00

S hokejisty Hradce Králové je v Davosu i reportér ČRo Tomáš Lörincz

První zápas po příletu a jednom tréninku zvládl Mountfield v úterý proti Jekatěrinburgu velmi dobře, kondiční trenér Marian Voda ale nevylučoval, že se případná delší aklimatizace ve vyšší nadmořské výšce projeví později.
„Výhodu mají domácí hokejisté, ale ostatní mají stejné podmínky. Vzduch je řidší, ale s tím se nedá nic dělat. Zítra jsem i já zvědavý, jaká bude mít nadmořský výška vliv,“ přemýšlel Marian Voda.

Druhý zápas proti Luganu nebyl v podání Mountfieldu špatný - Hradec sice o gól prohrál, ale byl aktivní a ve třetí třetině sahal po vyrovnání.

Podle obránce Stanislava Dietze ale už byl náročný program místy znát. „Cítit v nohách to bylo a jsem zvědavý, protože jsem ještě nehrál tři zápasy ve třech dnech. Nechám se překvapit, jak na tom budeme.“

A pokud by Hradec výběr kanadských hráčů porazil, série zápasů v po sobě následujících dnech by se natáhla na čtyři. „To už jsem vůbec nezažil. Ale doufám, že si takhle vyzkouším víc zápasů, nejen tři,“ naráží Stanislav Dietz na hrací systém turnaje. Pokud by šel Mountfield až do finále, pak bude hrát pětkrát v pěti dnech - na Silvestra dokonce už v poledne.

Tomáš Lörincz, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme