Rozhodčí dělali velké chyby, zlobí se Finové. Růžička se přesilovkám Čechů nediví

Čeští hokejisté jsou popáté za posledních šest let v semifinále mistrovství světa. Dostalo je tam vítězství nad Finskem 5:3, při kterém hrály velkou roli přesilovky ve druhé třetině.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Finský obránce Anssi Salmela posílá na mantinel Jiřího Novotného

Finský obránce Anssi Salmela posílá na mantinel Jiřího Novotného | Zdroj: ČTK

Ještě než rozhodčí vhodil po vyrovnání na 2:2 puk, pustili se do sebe ve středovém kruhu Vladimír Sobotka a Jarkko Imonen. Lehká šarvátka ještě více podráždila už tak rozzlobené Finy.

„Zápas byl celkově emotivnější. Po gólu na 2:2 se to na ledě postrkovalo. Vyplynuly z toho přesilovky, které jsme naštěstí využili. Finové přitom doposud nedostali jediný gól v oslabení,“ klidně připomínal střelec jednoho z gólů z početní výhody Jan Kovář.

Přehrát

00:00 / 00:00

Finové se cítí poškození. Rozhodčí podle nich ve čtvrtfinále chybovali

O poznání rozzlobenější byl finský kouč Kari Jalonen. „Není to nic proti českým hokejistům nebo českému týmu, ale rozhodčí udělali ve druhé třetině tři velké chyby,“ divil se.

„Nechápu, jak se něco takového může na této úrovni stát. Nejprve Erat přeseknul Aaltonenovi hokejku, potom nám neuznali regulérní gól, to nikdo nepochopil. Tohle není nic proti českému týmu, tomu gratuluji, ale tohle bylo o rozhodčích,“ pokračoval Jalonen.

Tvrdou hrou, kterou chtěli vyprovokovat faul českých hráčů, se prezentovali i Seveřané.

„Finové mají v týmu typy hráčů, jako jsou Ruutu a Komarov, kteří do toho jdou a chtějí urvat přesilovku pro ně. My jsme si to v kabině řekli a dali si pozor. Myslím, že jsme odvedli super práci,“ připomíná český centr Jiří Novotný.

Trenér Vladimír Růžička byl rád, že český tým hrál jen jedno oslabení za celý zápas, a naopak finským vyloučením se moc nediví.

„Při gólu na 3:2, kdy se Finové rozčilovali, jejich hráč strčil našeho krosčekem. Dobře bránili, ale zdálo se mi, že hráli hodně nečistě, Červenku třeba drželi půl minuty. Rozhodčí se do zápasu moc nemontovali a nechali týmy hrát,“ vysvětloval.

Teď musí Růžička doufat, že forma vydrží jeho svěřencům ještě dva zápasy. V sobotu je čeká semifinále proti Kanadě, která deklasovala Bělorusko 9:0, a v neděli duel o medaile.

Martin Charvát, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme