Rozhodčí na MS nařizují víc nájezdů, Švýcarům se ale hodila přesilovka

Rozhodčí na hokejovém mistrovství světa zatím nešetří tou největší výhodou ze všech - trestným střílením. Jen za úvodní 4 dny šampionátu jich hokejisté proměnili stejně jako za celé loňské mistrovství v Bělorusku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Filip Forsberg proměňuje nájezd během zápasu s Lotyšskem

Filip Forsberg proměňuje nájezd během zápasu s Lotyšskem | Zdroj: Reuters

„Tohle je moje první mistrovství, ty předchozí jsem jen sledoval v televizi, ale ano, už dlouho jsem nezažil dvě trestná střílení v jednom utkání. Ale podle mě to je v pořádku, protože šlo o dva opravdu jasné případy," říká Švéd Filip Forsberg.

Švédský útočník své trestné střílení proměnil. Jeho kolega Elias Lindholm svou možnost v duelu s Lotyšskem nedal, ale je dost dobře možné, že vzhledem k trendu rozhodčích upřednostňovat při úniku odpískání trestného střílení ještě nějakou šanci na šampionátu dostane.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na množství samostatných nájezdů se zaměřil reportér ČRo Martin Charvát

Dvě trestná střílení už jela na šampionátu i Kanada. Oba favorizované týmy rychle prostupují přes střední pásmo, snaží se najít nedostatky ve střídání soupeřů a díky taktice posílat všechny přihrávky do jízdy se dostanou právě do úniků.

Jenže ne pro každý tým je trestné střílení ideálním řešením. Hokejisté Švýcarska mohli v úterním utkání proti Německu jet v posledních minutách hned dvě, ale při vedení 1:0 byli radši, když rozhodčí soupeře vyloučil.

„Asi to bylo na trestné střílení, ale možná je lepší, že jsme mohli dohrát utkání v přesilové hře. Vedli jsme 1:0, ten bod jsme potřebovali a tohle rozhodnutí sudího bereme," svěřil se obránce Reto Suri, který tak radši strávil přesilovou hru pěti proti třem ve vlastním obranném pásmu.

Martin Charvát, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme