Ručinskému zatím hokej nechybí, led vyměnil za golfové greeny

Od konce dubna nedržel hokejku v ruce. Olympijský vítěz z Nagana Martin Ručinský, který před měsícem ukončil hvězdnou kariéru, už si zvyká na novou roli. Z ostře sledovaného hráče je divák. Nenechal si ujít ani úvodní přípravný zápas Litvínova, který na jaře dovedl k prvnímu extraligovému titulu v klubové historii.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Ručinský by si měl v Litvínově prodloužit hvězdnou kariéru.

Martin Ručinský by si měl v Litvínově prodloužit hvězdnou kariéru. | Foto: David Kalvas

„Je jiné být nahoře, než dole na ledě, ale tak to prostě je. Život jde dál, nic se neděje. Přišel jsem se podívat na první zápas a rád přijdu znovu. Budu chodit často,“ slíbil Ručinský, kterému hokej zatím nechybí.

„Tím, že je léto, tak mám jiné vyžití. Hokej samozřejmě nic nenahradí, ale s kluky nějaký čas strávím, popovídáme si a pak si jedu zase za svým,“ prozradil.

Přehrát

00:00 / 00:00

Vzal jsem si takovou delší dovolenou a dělám to, co mě baví, říká Martin Ručinský

Olympijský vítěz si nyní nechává nějaký čas pro sebe, hlavně proto, aby se dal zdravotně do pořádku.

„Vzal jsem si takovou delší dovolenou a dělám to, co mě baví. Hraju golf a užívám si důchod,“ podotkl s úsměvem litvínovský odchovanec.

Na golfových greenech tráví Ručinský hodně času. O tom, že by se golfu věnoval na vysoké úrovni, ale vůbec nepřemýšlí.

Můžu odejít se vztyčenou hlavou, řekl Ručinský ke konci kariéry

Číst článek

„Golf hraju pro radost, ne proto, abych něco dokazoval. Jdeme si zahrát s kluky třeba o večeři, nebo o pivo. Nemám žádné ambice,“ zdůraznil trojnásobný mistr světa a autor 26 reprezentačních gólů.

Přestože Ručinský netráví hodiny na trénincích, času má málo. Ještě ani nestihl vyrazit na zahraniční dovolenou.

Martin Ručinský (vlevo) a Pavel Francouz. Hráči, na které bude Litvínov v nové sezóně hodně spoléhat. | Foto: David Kalvas

„Musím v Čechách obstarat ještě nějaké věci, v nejbližší době se ale chystám někam na dovolenou odjet. Chci se třeba podívat do Montrealu, kde jsem strávil sedm let a dlouho jsem tam nebyl. Teď beru život spíše den ode dne, až se mi bude něco chtít, tak pojedu,“ má jasno útočník, který odehrál v zámořské NHL celkem 998 zápasů.

Jasno má ale v tom, že zpátky na led už se nevrátí. I jeho blízké okolí už s jeho odchodem do hokejové penze smířilo.

„Myslím, že mě i docela pochopili. Akorát občas proběhne něco ve smyslu, že až mě někdy v listopadu začnou svrbět ruce, tak se vrátím. To jsou jen takové vtípky,“ uzavřel Martin Ručinský.

Martin Ručinský | Foto: Český rozhlas

David Kalvas, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme