Ručinský ani Židlický na světovém šampionátu v Praze nenastoupí

Čeští hokejisté přišli den před začátkem světového šampionátu o dvě možné posily. Zranění nepustí na mistrovství do Prahy útočníka Litvínova Martina Ručinského, ani obránce Detroitu Marka Židlického. Trenér reprezentace Vladimír Růžička se k tomu staví smířlivě, ale ztráty ho mrzí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martrin Ručinský

Martrin Ručinský | Foto: Filip Jandourek

Čtyřiačtyřicetiletý Martin Ručinský má z finále extraligy problémy s krční páteří. Včera kvůli tomu podstoupil vyšetření u fyzioterapeuta Pavla Koláře a ten mu nedoporučil startovat na mistrovství světa. Potvrdil to i lékař české reprezentace Tomáš Vyskočil.

„Včera jsem mluvil s Pavlem Kolářem, který ho měl v péči, a on mi říkal, že se jeho stav moc výrazně nezlepšuje, takže hrát nebude. Martin má problémy s krční páteří, odráží se to v bolestech a brněním ruky a ten stav se zatím moc nezlepšuje,“ řekl.

Reprezentační trenér Vladimír Růžička nemůže počítat ani s obráncem Detroitu Markem Židlickým, který kvůli otřesu mozku nehrál ani v noci na dnešek rozhodující sedmý zápas prvního kola play-off NHL proti Tampě Bay.

„Tak bolavé to je, ale to tak máte vždycky. Nedá se nic dělat, je to hokej a právě proto se s tím vždycky musí počítat, že se něco vyvine. Je to velká škoda, protože Martin měl vynikající sezonu, neskutečnou fazonu. Vynikající i pro hráče do kabiny, ale nedá se nic dělat,“ přiznává Růžička.

Nepřijede ani Ondřej Palát, který právě s Tampou postoupil přes vyřazený Detroit. Růžička tak bude stavět pouze na hráčích, které má už teď v týmu. Žádné posily z NHL už neočekává.

Do světového šampionátu vstoupí čeští hokejisté v pátek ve 20:15 utkáním proti Švédsku.

 

RUČINSKÝ ANI ŽIDLICKÝ NA MS 2015 NEBUDOU! Martin Ručinský ani Marek Židlický si z důvodu zranění na MS nezahrají. Kádr Česka je tak v podstatě uzavřen.

Posted by Český národní sport byl, je a bude vždy HOKEJ!! on 30. duben 2015

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme