Ručinský bude komunikovat s reprezentanty, osloví i Jágra

Nejvýznamnější hokejovou akcí letošního roku bude Světový pohár, který se odehraje na přelomu září a října v Kanadě. Důležitost akce odpovídá i složení realizačního týmu české reprezentace. Právě pro Světový pohár přijal funkci generálního manažera olympijský vítěz z Nagana Martin Ručinský.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Manažer reprezentace Martin Ručinský

Manažer reprezentace Martin Ručinský | Zdroj: ČTK

„Má daleko nejblíž ke klukům, se kterými ještě do nedávna hrál. Snažil jsem se ho využít, aby tuto pozici vzal a udělal průlom v komunikační bariéře s hráči zejména ze zámoří,“ vysvětluje Josef Jandač, proč si jako trenér národního týmu vybral za Generálního manažera právě Martina Ručinského.

Ten si nabídku nechal projít několik dnů hlavou a pak se rozhodl ji přijmout.

Přehrát

00:00 / 00:00

Generální manažer reprezentace Martin Ručinský se nevzdává naděje na účast Jaromíra Jágra na Světovém poháru

Měl ale jednu podmínku. „Byla taková, že začnu Světovým pohárem, to bude turnaj, který udělám. A potom se uvidí. Kdyby mě to naplňovalo a zjistil bych, že se v tom orientuji, záleží na mně i na druhé straně. Pokud by byl zájem oboustranný, nemám problém pokračovat,“ vysvětlil čerstvý manažer.

Hlavní náplní práce Martina Ručinského bude komunikovat s hráči, kteří budou přicházet v úvahu pro nominaci na Světový pohár. A mluvit na tohle téma bude chtít i s Jaromírem Jágrem.

„Jardu znám velice dobře. Vím, že oznámil, že končí v národním mužstvu, ale z mého pohledu, ať je to jak to je, věk je jen číslo. Myslím, že pořád má národnímu mužstvu co dát,“ vyhlásil Ručinský.

V hokejové reprezentaci jsou tři nováčci, Jandač si vybral i realizační tým pro SP

Číst článek

„Samozřejmě bude záležet jen na něm, jestli bude mít chuť, nebo je jeho rozhodnutí skončit definitivní. Dám si s ním nějakou večeři, pokecáme a uvidíme, jak se cítí,“ plánuje.

Času má Martin Ručinský relativně dost. První nominaci čítající 14 hráčů a dva brankáře sice musí nahlásit Jandač a spol. do 1. března. V té ale Jágrovo jméno určitě nebude.

Čas na rozmyšlenou tak má legendární „osmašedesátka“ do 1. června, kdy se mohou na soupisku doplnit poslední jména. Světový pohár rozehrají Češi v Torontu 17. září proti domácí Kanadě.

Petr Kadeřábek, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme