Ručinský se při litvínovské premiéře blýskl gólem a asistencí

Povedený návrat do litvínovského dresu prožil útočník Martin Ručinský. Olympijský vítěz Nagana pomohl svému mateřskému klubu k výhře nad Kladnem 4:1, když zaznamenal první trefu v sezóně a přidal i jednu asistenci. V čele tabulky Tipsport extraligy je po 13. kole znovu Třinec, který zdolal v ocelářském derby Vítkovice 3:2.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martinovi Ručinskému návrat do litvínovského dresu vyšel

Martinovi Ručinskému návrat do litvínovského dresu vyšel | Zdroj: ČTK

HC Oceláři Třinec - HC Vítkovice Steel 3:2 (2:0, 1:1, 0:1)

V duchu tradice nabídlo moravskoslezské derby i tentokrát vyrovnaný hokej, a to i přesto, že domácí vedli po trefách Peterka, Polanského a Varadi už 3:0. Jenže Vítkovice měly ve svém středu agilního Petra Pohla, který dokázal dvakrát skórovat. Na vyrovnání bylo i přes vítkovickou power-play pozdě.

Branky a nahrávky: 2. Peterek (Zíb), 16. Polanský (Varaďa, Kohn), 28. Varaďa (Bonk) - 29. Pohl (Klimek, Vrána), 55. Pohl (Vrána). Rozhodčí: Jeřábek, Šindler - Jelínek, Pešek. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. V oslabení 0:1. Diváci: 4370.

Přehrát

00:00 / 00:00

Souhrn zápasů 13. kola

HC Benzina Litvínov - HC Vagnerplast Kladno 4:1 (2:0, 2:0, 0:1)

Domácí si dali záležet na raketovém nástupu do zápasu. Ve druhé minutě už totiž vedli 2:0 a režii zápasu nepustili ze svých rukou. Příjemnou premiéru si v litvínovském dresu prožil Martin Ručinský, který k úspěchu svého týmu pomohl gólem a asistencí a byl opravdu velmi platnou postavou.

Branky a nahrávky: 1. Jánský (V. Hübl), 2. Kubát (Kubinčák, Kroupa), 22. Ručinský (Kubinčák, Jenáček), 29. Kubinčák (Ručinský, Kroupa) - 50. Drtina (Patera). Rozhodčí: Hodek, Lacina - Bláha, Kostka. Vyloučení: 6:6, navíc Vopat (Litvínov) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 4150.

HC Sparta Praha - HC Energie Karlovy Vary 2:1 po sam. nájezdech (0:1, 1:0, 0:0 - 0:0)

Sparta se ani tentoklrát nevyvarovala chyb v obraně. Hned tu první využil v sedmé minutě hostující Hřebejk a domácí znervózněli. Klid jim pak chyběl dlouhou dobu při zakončení až do 37. minuty, kdy se trefil potřetí v sezóně Bartánus. Když ani jeden tým nedokázal využít po dvou přesilovkách pět na tři, dospěl zápas přes prodloužení až k samostatným nájezdům. V těch rozhodl o bodu navíc pro Spartu Treille.

Branky a nahrávky: 37. Bartánus (Ton, Vykoukal), rozhodující sam. nájezd Y. Treille - 7. Hřebejk. Rozhodčí: Fraňo, Blecha - Jílek, Jindra. Vyloučení: 5:7. Bez využití. Diváci: 3618.

HC Kometa Brno - HC Slavia Praha 1:2 po sam. nájezdech (0:0, 1:1, 0:0 - 0:0)

V utkání, které svou kvalitou nedosahovalo extraligových parametrů, byli nakonec spokojenější hosté. Vyhrát si ale tentokrát nezasloužil asi nikdo. Skóre v jinak nezáživném zápase otevřel ve 32. minutě svou první extraligovou brankou brněnský Jakub Svoboda, už po pár vteřinách ovšem vyrovnal slávistický obránce Kuboš. Rozhodnutí pak padlo až při nájezdech, ve kterých uspěl Vladimír Růžička.

Branky a nahrávky: 32. Jakub Svoboda (Huml) - 32. Kuboš (Tomica, Jaškin), rozhodující sam. nájezd V. Růžička ml. Rozhodčí: Minář, Hradil - Poruba, Vengřín. Vyloučení: 7:8, navíc Veselý (Brno) 10 min. Bez využití. Diváci: 7200.

HC Eaton Pardubice - BK Mladá Boleslav 2:3 po sam. nájezdech (0:1, 0:1, 2:0 - 0:0)

Dvě třetiny hledali domácí svou tvář. Po gólech Vrbaty a Boháče prohrávali 0:2. V 54. minutě ale Kaberle v přesilovce snížil, o necelou minutu později Špirko vyrovnal a poslal zápas do prodloužení a následně k samostatným nájezdům. V nich zajistil druhý bod hostujícímu celku Vrbata.

Branky a nahrávky: 54. Kaberle (Kolář I, Koukal), 55. Špirko (Somík) - 20. Vrbata (Marušák), 35. Boháč (Divíšek), rozhodující sam. nájezdech Vrbata. Rozhodčí: Pešina, Šír - Bejček, Charvát. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. Diváci: 6957.

PSG Zlín - HC Plzeň 1929 3:4 (2:2, 0:2, 1:0)

V rušné úvodní třetině Berani dvakrát vedli, když po přihrávkách Linharta dvakrát skóroval Balaštík. Indiáni ale v obou případech vyrovnali. Celkem rychle odpověděli góly Frola a Kováře. Západočeši dokonce výsledkový obrat v prostřední části dokonali. V jejím závěru se totiž krátce po sobě prosadili Hanzlík a Sýkora. Domácím vrátil ve třetí třetině naději pohotový Rachůnek, ale na víc než na korekci výsledku to už nestačilo.

Branky a nahrávky: 3. Balaštík (Linhart, Leška), 6. Balaštík (Linhart), 47. I. Rachůnek (Galvas) - 3. Frolo (Straka, Vlasák), 12. Jan Kovář (P. Sýkora), 37. Jiří Hanzlík (Vlasák, Straka), 38. P. Sýkora (Jan Kovář, J. Heřman). Rozhodčí: Husička, Polák - Bryška, Novák. Vyloučení: 5:6. Využití: 0:1. Diváci: 4141.

HC Mountfield České Budějovice - Bílí Tygři Liberec 2:4 (0:2, 2:1, 0:1)

Hosté vyhráli první třetinu 2:0, domácí srovnali dvěma slepenými góly ve 29. minutě. Vedení vracel hostům ve 32. minutě Trončinský, čtvrtou branku přidal Dušek.

Branky a nahrávky: 29. Kašpařík (Gulaš, R. Pšurný), 29. Červený (Martynek, Snopek) - 8. Nedvěd (M. Hořava, Podkonický), 18. Hunkes (Čakajík, Urban), 32. Trončinský (Rýgl, M. Hořava), 48. Dušek (Čakajík). Rozhodčí: Souček, Turčan - Lhotský, Rozlílek. Vyloučení: 4:9. Využití: 0:1. Diváci: 4599.

Aleš Procházka, Tibor Kubát, Pavel Petr, Kamil Jáša, Radim Sajbot, Robert Štach, Martin Hlucháň, Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme