Rusové slaví třetí výhru na MS, Lotyši udolali v prodloužení Švýcarsko

Hokejisté Ruska si na světovém šampionátu připsali třetí vítězství. Ve skupině B potvrdila sbroná roli favorita, když porazila Dánsko 5:2. V pražské skupině A pak na první body na šampionátu dosáhlo Lotyšsko, které udolalo švýcarský výběr 2:1 v prodloužení.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rusko se raduje z úvodní gólu do dánské sítě, o který se postaral útočník Panarin

Rusko se raduje z úvodní gólu do dánské sítě, o který se postaral útočník Panarin | Zdroj: Reuters

Rusku, které v předchozím duelu prohrálo se Spojenými státy, pomohla k vedoucí trefě přesilová hra. Po přihrávce Dadonova střílel v 11. minutě přesně a tvrdě Panarin.

Neuběhly ani tři minuty a favorit se prosadil podruhé. Malkin vybojoval puk za soupeřovou brankou, našel Mozjakina a ten střelou z první prostřelil dánského gólmana.

V polovině utkání sice snížil po indivudální akci Green, který dostal puk do ruské branky i přispěním tyče a brusle obránce Kulikova, ale minutu před druhou sirénou vrátil sborné dvougólový náskok Dadonov. Ten tečoval mimo dosah gólmana Dahma střelu Medveděva od modré čáry.

Kanaďané otočili na MS zápas se Švédskem, Slováci prohráli s Norskem

Číst článek

Deset minut před koncem základní hrycí doby vrátil Dány znovu do hry Spelling, jenž zachytil v přesilové hře chybnou rozehrávku Širokova a přesně mířenou střelou snížil na 2:3.

Dánské naděje na bodový zisk vzaly za své v 58. minutě, během které Rusko udeřilo hned dvakrát. Nejprve si v čase 57:03 Mozjakin položil Dahma a zavěsil puk pod horní tyčku. Uběhlo jen 48 vteřin a střelecký účet uzavřel Tarasenko.

V souběžně hraném utkání skupiny A se v pražské O2 areně na úvodní gól čekalo do druhé třetiny. Lotyš Džerinš při brejku trefil prostor nad ramenem švýcarského gólmana Berry a poslal svůj tým podruhé na turnaji do vedení.

Švýcaři mohli do konce druhé třetiny srovnat, ale Lotyše podržel gólman Masalskis. Ten vychytal Almonda, betonem zastavil šanci Suriho a radost neudělal ani Grossmanovi.

Lotyšský gólman kapituloval až necelé dvě minuty před koncem, kdy ho smolně překonal vlastní obránce Sprukts. Prodloužení trvalo jen do času 62:19, kdy kombinaci Daugavinše s Darzinšem zakončil do odkryté branky Berry prvně jmenovaný.

Lotyšský útočník Daugavinš střílí rozhodující gól v prodloužení utkání se Švýcarskem | Foto: ČTK

Mistrovství světa v hokeji:

Skupina B (Ostrava):
Rusko - Dánsko 5:2 (2:0, 1:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 11. Panarin (Dadonov, Šipačov), 14. Mozjakin (Malkin), 39. Dadonov (Medveděv, Čudinov), 58. Mozjakin (Kuljomin, Malkin), 58. Tarasenko (Antipin, Plotnikov) - 30. Green (Spelling, O. Lauridsen), 50. Spelling. Rozhodčí: Björk (Švéd.), Mayer (USA) - Mills (Kan.), Semjonov (Est.). Vyloučení: 6:5. Využití: 2:1. Diváci: 7682.

Skupina A:
Švýcarsko - Lotyšsko 1:2 v prodl. (0:0, 0:1, 1:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 59. Bieber - 25. Džerinš (Darzinš, K. Redlihs), 63. Daugavinš (Darzinš). Rozhodčí: Sidorenko (Běl.), Šindler (ČR) - Lazarev (Rus.), Kilian (Nor.). Vyloučení: 3:5. Bez využití. Diváci: 10 856.

Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme