Rusy musíme řezat a nedat jim ani centimetr, ví český kapitán Smoleňák

Rusko má na Karjala Cupu nabitou soupisku jmény z KHL, zatím ale hvězdný výběr čeká na vítězství. Stejně jako ten český mají Rusové jeden bod. Poražený z dnešního vzájemného zápasu tak skončí v tabulce na posledním místě.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radost českých hokejistů na Karjala Cupu v utkání se Švédskem

Radost českých hokejistů na Karjala Cupu v utkání se Švédskem | Zdroj: ČTK

„Jestli hrajeme proti Radulovovi, nebo támhle Honzovi, to je úplně jedno. Za ty dva zápasy jsme si dokázali, že můžeme hrát proti komukoliv. S tím, jak hrajeme, bojujeme a makáme, s tím chtíčem, který máme, můžeme porazit každého,“ říká s odhodláním kapitán Radek Smoleňák.

„Všichni víme, že to jsou velcí hráči, ale když je budeme od začátku řezat a nedáme jim prostor, tak zrovna tihle se otráví, vypnou a přestanou hrát. To je cesta, kterou musíme jít. Řezat je, nedat jim ani centimetr a kluci to zabalí,“ dodává český kapitán.

Přehrát

00:00 / 00:00

„S tím, jak hrajeme, bojujeme a makáme, s tím můžeme porazit každého,“ říká s odhodláním kapitán českých hokejistů na Karjala Cupu Radek Smoleňák

Ten se prezentuje na turnaji a nejen na něm tvrdou hrou, odměněn byl zatím dvěma brankami.

To asisitent trenéra Jaroslav Špaček nabízí i jiné řešení, než soupeře řezat - a to navázat na předchozí výkony proti severským soupeřům.

„Zbytečně jsme za nimi nelítali, a když jsme měli šanci, tak jsme vystupovali a snažili se jít do protiútoku. Samozřejmě pár chyb se stane, ale jinak nám to vycházelo a stejně budeme pokračovat i proti Rusům,“ slibuje asistent Špaček, který může být stejně jako celý realizační tým zatím s výkony spokojen.

Jen body do tabulky EHT tomu chybí. Český tým nemá šanci potrénovat, hraje totiž znovu brzy. Ale to zas prý tolik nevadí.

„Ani né, vrátil jsem se do dorostu. Vždycky jsme to na Kladně odehráli od čtvrt na dvanáct a pak jsem šel s holkou na rande. Ale to si dělám srandu, tady jedině s Valdou, že bych šel,“ dělá si Smoleňák srandu jak ze sebe, tak z parťáka Valského, se kterým hrál na kladenském zimáku.

Vojtěch Bureš, František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme