Růžička pro MS počítá s Voráčkem či Hejdou. Hemského plánuje 'ukecat'

Na hokejové mistrovství světa v Praze a Ostravě by měli z NHL dorazit nejproduktivnější Čech v soutěži Jakub Voráček, další útočník Tomáše Hertl, brankář Ondřej Pavelec či obránce Jan Hejda. Trenér Vladimír Růžička se již s řadou možných posil podle svých slov domluvil, že pokud jejich tým nepostoupí do play off, na šampionát přicestují.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vladimír Růžička chce na MS Voráčka, Hertla či Hemského. Na Pavelce klidně počká

Vladimír Růžička chce na MS Voráčka, Hertla či Hemského. Na Pavelce klidně počká | Zdroj: ČTK

„Hráče obvolávám a s některými jsem domluvený, ale pokud budou hrát a nebudou mít za sebou lékařské prohlídky, nemá cenu říkat, kdo přijede a kdo ne. Pak jsou z toho jen spekulace," uvedl Růžička na dnešním srazu národního týmu ve Velkých Popovicích.

„S těmi, co nejsou v play off, jsem víceméně mluvil. Uvidíme, kdy je uvolní," dodal.

Přestože nejprve nechtěl být konkrétní, nakonec řadu jmen potvrdil. Souhlas již získal od Voráčka, jehož Philadelphia bude prakticky jistě v bojích o Stanleyův pohár chybět. Pozvánku by měli dostat i Hertl ze San José nebo Martin Erat z Arizony.

Reálně vypadá i účast Jana Hejdy z Colorada, který ale není podle některých informací stoprocentně zdravotně v pořádku. „Na začátku sezony měl problémy s ramenem. Říkal ale, že teď je to dobré, i když doktoři si prý pořád něco vymýšlí," uvedl Růžička.

Defenzivně laděnému bekovi po sezoně končí smlouva, takže by na prohlídku teoreticky nemusel. „Bude záležet na něm. Věřím, že ho ukecám," pousmál se reprezentační kouč.

Stejnou taktiku chce použít i na útočníka Aleše Hemského z Dallasu. „Má problém s kyčlí a klub na něj trochu tlačí, aby šel na operaci. On by ale rád přijel na mistrovství," prozradil Růžička v dobrém rozmaru.

Na play-off nevěří Bostonu

Pozorně sleduje zejména situaci ve Východní konferenci, kde jsou na hraně postupu do play off Ottawa a Boston. Za nimi následuje Florida, tým Jaromíra Jágra.

„Podle mého to spíše neudělá Boston. Tam je David Krejčí, který se do toho dostává po zranění, a pak David Pastrňák. Toho snad ukecávat nebudu muset, je mu osmnáct," smál se Růžička a naznačil, že uvažuje i o talentovaném osmnáctiletém útočníkovi.

Velký zájem má o brankáře Ondřeje Pavelce, kterému se aktuálně daří a táhne Winnipeg do play-off. "S ním počítám už od loňského léta. Ondra mi řekl, že přijede na jakýkoliv post," řekl Růžička.

Na Pavelce je připraven čekat i na konec prvního kola play off. „Kdyby vypadli, tak bych to zvážil. Je to zkušený brankář," podotkl. Aktuální výkony českého gólmana mu dělají radost. "Jsem rád, že mu to teď jde. Pokračuje ve výkonech ze začátku sezony, možná v pravý moment," řekl Růžička.

V případě vyřazení v 1. kole play-off by v týmu rád uvítal i Jiřího Hudlera z Calgary, Ondřeje Paláta z Tampy Bay, Zbyňka Michálka ze St. Louis, obránce Chicaga Michala Rozsívala, nejlepšího českého střelce v soutěži Radima Vrbatu nebo Marka Židlického z Detroitu.

„Situace bude stejná jako vždy. Mužstvo budeme mít postavené a budeme čekat na první kolo. Nechceme ale postavit tým z hráčů NHL, máme plno dobrých i v Evropě," uvedl Růžička. Nemá v plánu oslovit Patrika Eliáše z New Jersey a Andreje Nestrašila z Caroliny.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme