Růžička si schoval vítězný puk. Budeme bojovat o život, slibuje Ocelář Hrubec

Třinečtí hokejisté prohrávají v extraligovém play-off s Chomutovem 0:2 na zápasy. Po úvodní čtvrtfinálové prohře vedli Oceláři ve druhém utkání 3:1, ale ani to nakonec nestačilo. O vítězství Chomutova 4:3 v prodloužení rozhodl v 77. minutě Vladimír Růžička mladší.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vítězný gól druhého čtvrtfinále dal Vladimír Růžička mladší

Vítězný gól druhého čtvrtfinále dal Vladimír Růžička mladší | Zdroj: ČTK

„Jel jsem ze strany sám a už jsem to musel vzít na sebe. Vzal jsem si i puk, protože se mi Hrubcovi nedaří dát gól. Jsem rád, že to tam spadlo, byla to hezká akce, ale ve finále to je jedno. Hlavně že jsme vyhráli,“ měl Vladimír Růžička radost, že se mu podařilo překonat třineckého brankáře.

Přehrát

00:00 / 00:00

Třinci se dva domácí zápasy s Chomutovem nepovedly

Radost chomutovských Pirátů ostře kontrastovala s naštváním a smutkem Třince. Že prohraje oba domácí zápasy, to se opravdu nečekalo. Oceláři stejně jako v prvním zápase začali zápas tlakem, ale znovu po první třetině prohrávali 0:1.

„Pak jsme to otočili a vypadalo to tak, jak by mělo. Ale za stavu 3:1 jsme měli čtyři nebo pět oslabení a dostali jsme je zpátky do hry,“ postěžoval si Ocelář Tomáš Netík.

Sám útočník ale seděl na trestné lavici, když v prodloužení padla branka, která znamenala vítězství Pirátů. „Jsem na sebe strašně naštvaný. Dohrával jsem Michala Vondrku, v souboji jsem nechal nohu a on přes ní upadl,“ popisuje klíčovou situaci.

Třinec tak jako jeden z favoritů na mistrovský titul musí otáčet čtvrtfinálovou sérii ze stavu 0:2 na zápasy. Teď Oceláře čekají navíc dva zápasy venku. Chomutovu ale schází ještě dvě vítězství a Třinec stále věří v postup.

„Za stavu 1:1 by se nám tam jelo líp, ale je to ‚jenom‘ 0:2 a ještě rozhodně neskládáme zbraně. Naopak spoustu věcí zjednodušíme a dá se říct, že budeme bojovat o život,“ utvrzuje nespokojené třinecké fanoušky brankář Šimon Hrubec.

Oceláře čekají dva zápasy v Chomutově v neděli a v pondělí. Nyní jsou na řadě série Litvínova s Hradcem a Komety se Spartou.

Vojtěch Man, David Procházka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme