S dopravou po Moskvě pomáhá hokejistům policie, kolony je mohou připravit o hodiny

Moskva je nejen dějištěm mistrovství světa v hokeji, ale také místem, kde se dá v kolonách prostát i několik hodin. Mezi 12 milionů lidí se pár tisícovek návštěvníků šampionátu ztratí, stejně jako autobus s českými hokejisty, který bude mít policejní doprovod.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští hokejisté mají v Moskvě při transportech policejní doprovod (ilustrační foto)

Čeští hokejisté mají v Moskvě při transportech policejní doprovod (ilustrační foto) | Foto: František Kuna | Zdroj: Český rozhlas

„Denní program si nedokážu moc představit. Cesta může zabrat od dvaceti minut do hodiny a půl. Závisí na tom, jestli je pátek odpoledne. Do haly, kde jsme byli i v prosinci, to má být 14 kilometrů. Na oficiální tréninky a zápasy máme policejní doprovod,“ říká manažer reprezentace Martin Loukota.

V prosinci na Channel One Cup trvala cesta z letiště k hale zhruba tři hodiny, teď, na začátku května to bylo o poznání kratší.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hokejisté se po Moskvě dopravují zatím bez problémů, pomáhá jim místní policie

I když Michalovi Jordánovi se to také ideální nezdálo: „Z letiště na hotel jsme jeli celkem dlouho. A jestli byl nějaký svátek, tak jsem zvědavý, jak to bude ve všední den,“ přemýšlí obránce.

„Zimák a hotel jsou zatím celkem pěkné a jídlo k obědu bylo také super. Zatím nevidím žádné problémy,“ dodává bek Caroliny.

To nejhorší z cestování, tedy přesun z letiště na hotel, mají hokejisté za sebou a budou zhruba dva týdny řešit každý den ten stejný problém. Jak dlouho se pojede do haly. Aktuálně jsou v Rusku svátky, a tak je cesta volnější.

Martin Procházka vstřelil vítězný gól a už nechtěl na led, Vídeň 1996 připomíná písnička

Číst článek

„Cesta proběhla bez problémů, takže s organizací jsme spokojení. Byli jsme zvědaví, jak to bude zvládnuté, ale byli jsme tu za 28 minut, to je na Moskvu velice slušné. Pokud to bude takhle probíhat, vše bude v pořádku,“ říká jeden z asistentů kouče Vůjtka Jiří Kalous.

Poprvé budou hokejisté trochu nervóznější v koloně cestou do haly zítra, kdy začne mistrovství světa a hned to bude ostrý test. Proti domácím Rusům, a v koloně pojedou do Ledového dvorce třeba i Dacjuk nebo Panarin.

MS v hokeji - umístění reprezentace | Foto: ČTK

František Kuna, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme