Sám si na Světovém poháru zahrál, teď týmu pomáhá. Důležitá bude soudržnost, ví Ručinský

Martin Ručinský se do Světového poháru vrací znovu po dvanácti letech. Jen s tím rozdílem, že na sobě tentokrát nemá dres ani brusle, ale společenský oblek. V hokejové reprezentaci se už nestará o střílení gólů, je totiž jejím manažerem a snaží se hráčům vytvářet takové podmínky, aby se na turnaji v Kanadě cítili co nejlépe.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Ručinský

Martin Ručinský | Foto: Filip Jandourek

„Zažívám nostalgii, protože už nejsem hráč, ale jsem na druhé straně řeky. Osobně se ale na turnaj moc těším. Myslím, že nejlepší hráči na světě předvedou kvalitní hokej,“ věří Martin Ručinský.

Ve funkci manažera hokejové reprezentace má nespornou výhodu v tom, že ví, jak to funguje nejen na ledě, ale i v šatně a třeba na hotelu. Vytvářet ideální podmínky, to je jeho úkol.

Přehrát

00:00 / 00:00

Před dvanácti lety si na Světovém poháru zahrál, letos se na něj Martin Ručinský těší z pozice manažera české hokejové reprezentace

„Je naší prací, aby kluci měli servis a podmínky k tomu, aby se cítili dobře. Aby věděli, že jsme s nimi na jedné lodi. Není to systém otrokáře a otroků, tak jsme to stavět nechtěli. Chtěli jsme, aby tady byla dobrá nálada,“ říká Ručinský.

A podle toho, co zní od samotných hráčů, spolupráce s velmi širokým realizačním týmem složeným z bývalých hráčů NHL funguje.

„Už na první večeři 4. září jsem klukům říkal, že pokud chceme být úspěšní a něco uhrát, je to především o tom, jakou budeme mít partu, jak budou hráči držet při sobě a jak jeden druhému pomůže. Herní a celkový projev působí tak, že dobrou partu mají,“ všímá si manažer národního týmu.

Ten bude v pátek sledovat poslední český trénink před startem Světového poháru a v noci ze soboty na neděli středoevropského letního času pak ostrý vstup do turnaje proti favorizované Kanadě.

František Kuna, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme