San Jose si poradilo s Nashvillem i napodruhé, St. Louis srovnalo sérii s Dallasem

Hokejisté San Jose s Tomášem Hertlem a Romanem Polákem v sestavě porazili Nashville 3:2 a ve čtvrtfinálové sérii play-off zámořské NHL vedou 2:0. To Aleš Hemský s Radkem Faksou se s Dallasem tentokrát neradovali – St. Louis Blues zvítězilo 4:3 po prodloužení a vyrovnalo na 1:1 na zápasy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Hertl se raduje z gólu se svými spoluhráči ze San Jose

Tomáš Hertl se raduje z gólu se svými spoluhráči ze San Jose | Zdroj: Reuters

Sharks si jako jediní v letošním play-off NHL připsali jedinou porážku, a to ve třetím osmifinále proti Los Angeles Kings.

Po hladkém postupu jsou proti Nashvillu stoprocentní. V úvodním duelu ho i díky trefě Tomáše Hertla zdolali 5:2, v noci na pondělí mělo San Jose s Predátory těžší práci.

Rozhodla až gólová třetí třetina. Nashville v ní srovnal zásahem Mattiase Ekholma na 1:1, ale Žraloci strhli vítězství na svou stranu.

V závěru periody se během necelých dvou minut prosadili Joe Pavelski a Joe Thornton a Predators dokázali čtyři vteřiny před sirénou už jen snížit na 2:3. Ve čtvrtinále tak se San Jose prohrávají 0:2 na zápasy.

Všechny ostatní série jsou vyrovnané. Dallas si v neděli proti St. Louis rovněž mohl vytvořit náskok. Dal rychlý gól, ale Blues brzy otočili a na konci první dvacetiminutovky už vedli 3:1.

Stars s Alešem Hemským a Radkem Faksou v sestavě ve třetí třetině srovnali a dovedli utkání do prodloužení. V něm se po necelých jedenácti minutách během přesilovky prosadil David Backes, jenž zařídil St. Louis Blues výhru 4:3 a srovnání série s Dallasem na 1:1.

Čtvrtfinále play-off NHL bude v noci pokračovat bitvou mezi Pittsburghem a Washingtonem, která je rovněž nerozhodná 1:1. Zápas bez české účasti začíná ve 2 hodiny ráno.

2. kolo čtvrtfinále play-off NHL:

Západní konference:

Dallas - St. Louis 3:4 v prodl. (1:3, 0:0, 2:0 - 0:1)
Branky: 4. Goligoski, 45. Janmark, 58. Jamie Benn - 5. Berglund, 8. Edmundson, 19. Brouwer, 71. Backes. Střely na branku: 34:25. Diváci: 18 889. Hvězdy zápasu: 1. Brouwer (St. Louis), 2. Jamie Benn (Dallas), 3. Backes (St. Louis). Stav série: 1:1.

San Jose - Nashville 3:2 (0:0, 1:0, 2:2)
Branky: 39. Couture, 58. Pavelski, 60. Thornton - 53. Ekholm, 60. Johansen. Střely na branku: 25:39. Diváci: 17 562. Hvězdy zápasu: 1. Jones (San Jose), 2. Rinne (Nashville), 3. Pavelski (San Jose). Stav série: 2:0.

Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme