Šest týmů z NHL se představí v Evropě, v Praze Boston a Phoenix

Za necelé dva měsíce přiletí do Evropy šest týmů ze zámořské NHL, které budou na starém kontinentu zahajovat nejkvalitnější hokejovou soutěž světa. Českého fanouška bude zajímat hlavně dvojzápas mezi Bostonem Bruines a Phoenixem Coyotes, který se odehraje 9. a 10. října v pražské O2 aréně.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

NHL

NHL | Foto: NHL.com

Praha hostila začátek NHL už v roce 2008, kdy se v libeňské hale představily celky New Yorku Rangers a Tampy Bay Lightning. NHL se do Prahy vrací i proto, že zahájení sezony se zde předloni setkalo s velkým zájmem diváků.

Na oba zápasy Tampy s Rangers, kteří v obou duelech vyhráli shodně 2:1, zavítalo přes sedmnáct tisíc diváků, a mnoho hokejových příznivců chodilo i na tréninky.

Přehrát

00:00 / 00:00

Šest týmů z NHL se představí v Evropě, v Praze Boston a Phoenix

Letos by ale měla být samotná utkání připravena ještě o něco lépe než tomu bylo před dvěma lety, kdy byli někteří z fanoušků zklamaní ze skromné předzápasové show.

„Důležité je, že se tu pokusíme vytvořit skutečnou atmosféru NHL. Nechceme to mít jako někde na neutrálním hřišti. Když jdete do Madison Square Garden, vstoupíte na nejslavnější stadión na světě. Má za sebou několik desetiletí historie a dědictví. Visí tam dresy bývalých hráčů, jsou tam domácí fanoušci, kteří v sobě mají asi pár piv. Podstatné je i to, jak všechno bude na stadiónu fungovat. Od míst pro televize, média, management, a další," říká vice prezident NHL Kenneth Yaff.

Boston prověří i liberecké Tygry

Boston ale nebude na české půdě hrát pouze proti rivalovi z NHL. Odehraje totiž v rámci přípravy přátelské utkání s extraligovým Libercem, konkrétně 5. října. Phoenix pak odjede změřit síly do Lotyšska s Rigou.

Současně s Prahou si letos už potřetí za sebou užijí zápasy NHL fanoušci ve Stockholmu, kam zavítají 8. a 9. října Columbus se San Jose. Ještě o den dříve se bude hrát i v Helsinkách. V tamní Hartwall Areně nastoupí Carolina a Minnesota.

„Specifikem tohoto zahájení NHL 2010 je tato věc. Praha patří mezi tři města, kde se bude v Evropě hrát, dalšími jsou Helsinky a Stockholm. Na tomto kontinentu odehrajeme šest regulérních zápasů sezony. To je nejnapnutější program, co jsme kdy na tomto kontinentu měli od roku 2007, kdy jsme poprvé zahajovali sezónu v Evropě," dodává Kenneth Yaff, který sám doufá, že se celá akce obejde bez větších problémů.

Martin Hlucháň, Štěpán Pokorný Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme